Ordu İl Nüfus Müdürü Cevat Şahin, yeni çipli kimlik kartlarının nisan-mayıs aylarında Ordu’ya geleceğini, Orduluların da yeni kimlik kartlarını dört gözle beklediğini söyledi.

Mevcut Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanları değişmeye başlıyor. Yedi bölgedeki pilot illerde uygulandıktan sonra Türkiye geneline dağıtılacak olan kimlikler, birçok yeniliği de beraberinde getirecek. Cipli kimliklerin çok sayıda yenilik getirdiğini belirten Ordu Nüfus İl Müdürü Cevat Şahin, yeni kimliklerin nisan-mayıs aylarında Ordu’ya geleceğini, Ordulu vatandaşların da yeni kimlikleri merakla beklediğini vurguladı.

"ÇİPLİ KİMLİKLER ÇOK SAYIDA YENİLİK GETİRİYOR"

Yeni kimlikler hakkında bilgiler veren İl Nüfus Müdürü Cevat Şahin, "Yeni çipli kimlikler için Türkiye genelinde yedi bölgede pilot çalışma yapılacak, bu aşamadan sonra Türkiye Cumhuriyet kimlik kartları alınmaya başlanacak. Tahminlerimize göre 3-4 ay sonra Türkiye genelinde ve Ordu’da yeni kimlik kartlarının sahiplerine ulaşacak. Yeni kimlik çipli olacak parmak izini taşıyacak, dolayısıyla sahteciliği önleyecek. Bir çok ülkede seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Kayıp olması halinde şifre kodu ile hemen bloke yapılıp başkasının eline geçse bile kullanılamayacak. Daha dayanıklı, kaliteli bir kağıt olup ebadı küçük olacak. Diğer kurumlar bilgi paylaşımına girerse, bu kart tüm illeri kapsayacak" dedi.

"ORDULU DÖRT GÖZLE BEKLİYOR"

Yeni kimlik kartlarının alınması için gerekenleri ve Orduluların kartlara olan tepkisini aktaran Şahin, "Kartın alınmasında ilçe nüfus müdürlüklerine müracaatlar yapılacak, elektronik ortamda alınan bu kartlar Ankara’ya genel merkeze gönderilecek ve basımı yapılarak adrese gönderilecek. İlçe müdürlükleri yalnızca başvuru yapılacak. Başkasının kimliği ile suça karışma daha önceki yıllarda çok fazla idi. Bu son kimlik uygulaması ile bunun önüne geçilecektir. Ordulu vatandaş yapılan yeniliklere karşı duyarlı. Vatandaş bu kimlikler konusunda da merakla bekliyor" diye konuştu.

Kimlik fiyatlarının şu an itibari ile 18 TL olduğunu ifade eden Şahin, daha sonra bu fiyatların değişebileceğini sözlerine ekledi.