Ordu il genelinde bulunan tarlalarla yetiştirilen sebzeler ile kivi ve bal gibi ürünlerde bulaşıcı hastalık olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılan sürvey çalışmalarında herhangi bir hastalığa rastlanmadığı belirtildi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2014 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında 19 ilçede sürvey çalışması yapıldı. Özellikle tarlalarda bol miktarda yetiştirilen patateslerde herhangi bir hastalık olup olmadığının belirlendiği çalışmalar kapsamında il genelinde patates üretiminin yapıldığı 3 bin 548 tarlada inceleme yapıldı. Yapılan sürvey çalışmasında hastalık izine rastlanmadı.

Yine Ordu’nun üretiminde söz sahibi olduğu kivi için tehlikeli bir hastalık olan ‘Bakteriyel Kanser’ için keşif sürveyi yapıldı. Türkiye’de bulunan fakat Ordu’da daha önce hiç gözlenmeyen bu zararlı organizma için 435 adet kivi bahçesi incelenirken herhangi bir hastalığa rastlanmadı.

Bu arada mısır üretiminin yapıldığı 4 bin 406 adet tarlada yapılan sürvey çalışmasında da zararlı organizmaya rastlanmazken, arıların bal özü topladığı kestane ağaçlarında da herhangi bir hastalık gözlenmedi.