Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu’nun turizmde yol kat ettiğini, konaklama alanlarının arttığını, çay molası verilen değil konaklanacak bir yer haline geldiğini söyledi.

Ordu’da konaklama alanlarının arttığını, buna bağlı olarak da yatak sayılarını maksimum seviyelere çektiklerini belirten Uğur Toparlak, gelecek dönemde bin 216 yatağı Ordu turizminin hizmetine sokacaklarını kaydetti.

Ordu’nun son dönemdeki turizm gelişimini değerlendiren İl Müdürü Toparlak, "Ordu’da son dönemlerde yabancı turistler konaklamaya başladı. Geçen yıl özellikle Arap turistler hem köylerde hem de otellerde konakladılar. Bir diğer yandan iç turizmde ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen turistler konaklamak için Ordu’yu tercih etmiyorlardı, sadece bir çay içip geçiyorlardı, artık konaklamayı da Ordu’ya aldılar. Bu durum konaklama oranlarının yükselişine bağlı olarak yatak kapasitesinin de artışında doğru orantılı, buna bağlı olarak önümüzdeki dönemde yatırımda olan bin 216 yatağı da faaliyete geçirmek istiyoruz. Yatak kapasitemiz önümüzdeki yıl yüzde 50 artacaktır. Bu yatırım belgeler içinde Boztepe’deki oteller yayladaki oteller, kayak merkezinin çevresine bakanlıkça tesis edilmemiş yerler var. Dolayısıyla turizm de güzel günler Ordu’yu bekliyor" dedi.