Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, 600 dönümlük Ordu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan firmaların yarısının ‘sanayi’ sektöründe olmadığını belirterek, “Orası sanayi bölgesi değil adeta depo oldu” dedi.

Servet Şahin, yaptığı açıklamada, Ordu’da arazinin çok pahalı hale geldiğini belirterek, mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa satın alanların yarısından çoğunun sanayici olmadığını vurguladı. Şahin, “Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan kişilerin sanayici yada imalat sektöründe olması gerekirdi. Bu bölgede 78 parsel var ve yarısından fazlası sanayici değildir.Kanun orada bulunan kişilerin sanayiye dönüşmesini sağlamalı ve sanayici olmayan herkesin o bölgeden çıkmasını sağlamalıdır. Çok değerli bir arsayı orada depo olarak kullanmak vicdanı bir davranış değildir” diye konuştu.

Şahin, 2. Organize Sanayi Bölgesi için bin dönümlük bir arazi belirlendiğini de vurguladı.

“SANAYİCİLER MESLEK LİSESİNİ İSTEMEDİ”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu’ya yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi için 3 yıl önce Organize Sanayi Bölgesi’nde okul yeri belirlendiğini ancak orada bulunan iş çevrelerinin buna mani olduğunu kaydeden Şahin, sert konuştu. TOBB’un ülke genelinde dersliğe ihtiyacı olan illere okullar yaptığını, 28. Okulu da Ordu’da yapacağını belirten Şahin, “Organize Sanayi Bölgesi’nde okul yeri vardı, orayı değerlendirelim dedik Çünkü Ordu’da arazi yok. Sanayi Bölgesindeki üyelerimiz yapılacak Endüstri Meslek Lisesi için araziyi bize reva görmediler, bizim okula ihtiyacımız yok dediler. Biz de 3 yıldır bekliyorduk.Bu noktada Ordu Büyükşehir Belediyesi başka yer gösterdi. Yılbaşından itibaren ihalesi yapılacak.Cumhuriyet Mahallesi’nde 21 dönümlük yerde 10 milyon liralık bütçeyle 32 derslik 3 atölyeli bir okulu Ordu’ya tamamen hibe ediyoruz. Bunu daha önce yaptırmayan Orduluları Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.