Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi(KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, 7 bin 700 kilometre uzunluğundaki Karadeniz Çevre yolu projesi ve deniz yolu projesinin hayata geçirilmesi için üye ülkelerin çalışmaları yoğunlaştırmasını istedi.

Karadeniz otoyol projesiyle Karadeniz’in çevresinde yer alan Türkiye, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Moldova, Romanya, Bulgaristan gibi ülkeleri karadan birbirine bağlayacak olan projeye Karadeniz’e kıyısı bulunmayan Yunanistan, Arnavutluk, Sırbistan, Ermenistan ve Azerbaycan gibi ülkeler de kendi hatlarını inşa ederek dahil olacak.

Karadeniz otoyolu projesinde 12 KEİ ülkesinin imzası olduğunu hatırlatan AK Parti Ordu Milletvekili Şener, "7 bin 700 km’yi bulacak bu hat ile ticaret ve taşımacılık artacak. Türkiye’nin özellikle Karadeniz turizm ekonomisine de doping etkisi yapacak. Karadeniz’in tamamına bölge ülkelerden turistler karayolu ile rahatlıkla ulaşabilecek. Karadeniz çevre yolunun tamamlanması, deniz yollarının geliştirilmesi bölgemize büyük katkı sağlayacak" dedi.

Projeyle bölgedeki iç çatışmalara da son verilebileceğini ifade eden Şener, "Bölge halklarının birbirlerini daha iyi tanımalarını, yakınlaşmaları sağlayacak. KEİ ve KEİPA etkinliğini arttıracak halklarımızın günlük hayatlarında bu teşkilatın faydasını hissettirecek somut projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde bu yönde çalışmaları yoğunlaştıracağız" diye konuştu.