Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık, "Kar yağışının ne zaman geleceği belli olmaz" diyerek şoförlerin hazırlıklarını tamamlamasını istedi.

Hamdi Işık yaptığı açıklamada, toplu taşıma araçları kullanan sürücülerin araçlarını olumsuz hava şartlarına hazır hale getirmelerini istedi. Ordu’nun çok fazla yağış olan bir bölge olduğunu belirten Işık, "Toplu taşıma ile can taşıyan sürücülerimiz, olumsuz hava şartlarında sağlıklı hizmet verebilmesi için araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Öncelik olarak lastiklerini değiştirmeleri gerekiyor, ayrıca yangın tüpleri, takozlar ve zincirlerini de hazır hale getirmeleri gerekli, çünkü kar yağışının ne zaman olacağı belli olmuyor. Bu bakımdan tüm sürücülerimiz araçlarının bakımını yaptırarak, kar lastiklerini takmalı, eksiklerini gidermeliler” dedi.

"YÜKSEK İLÇELER KAR LASTİKLERİNİ ŞİMDİDEN TAKMALI"

Ordu’nun kış aylarında meydana gelen kazalar da daha dikkatli olduğunu belirten Şoförler Odası Başkanı Hamdi Işık, bunun sebebinin sürücülerin bakımlarını yaptırması ve düzenlenen eğitimlere ilgi göstermesinden kaynaklandığını söyledi. Ordu’nun kıyı ve yüksek kesim ilçelerinde kış lastiği takma konusunda farklılık olacağını ifade eden Işık, "Şehir merkezine kar yağışının fazla olmaması kış lastiğine olan ihtiyacı azaltıyor. Ancak yüksek ilçelerimizdeki sürücülerimiz özellikle toplu taşıma yapan minibüs ve taksi şoförlerimiz kesinlikle bakımlarını yaptırmalı kış lastiklerini takmalıdır. Çünkü yüksek kesim ilçelerimizin iklim şartları biraz daha sert geçiyor. Normal şartlarda Aralık ayı sonun da denetimler başlayacak hava şartlarına göre bu tarih geri de alınabilir. Kazasız belasız bir kış geçirmek için sürücülerimiz uyurıları lütfen dikkate alsın" diye konuştu.