Ordu’nun Fatsa ilçesinde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Fatsa Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Giresun TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi ve muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi yaptı. Feyzi, “30 Mart’ta bölgemizde yaşanan don olayımdan sonra mahsullerinin zarar görmesinden sonra üreticilerimiz fındık ürününden geçindiği için mağdur duruma düştüler. Bu anlamda TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, fındıkta don olayında üreticilerin sigortalarını yaptırmaları için üreticilerimize bili vermeniz için muhtarlara sigortalatmanın ne kadar önemli olduğunu sizlere belirtecek. Siz muhtar arkadaşlarımız üreticilerimize bu arada edindiğiniz bilgileri iletmenizi istiyoruz. Benim isteğimde üreticilerimizden fındıklarını sigortalatsınlar” dedi.

Sigortanın çok önemli olduğunu vurgulayan Giresun TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, “Bölgemizin en önemli geçim kaynağı fındık ve mahsulümüze her zaman sahip çıkmalıyız. İklimlerin bölgemizde değişikliğini hepimiz görüyoruz son zamanlarda. 2014 yılında fındıklarımız don hadisesinden dolayı yandı. Don hasarı ciddi şekilde bölgemizi etkiledi ve üreticilerimizin birçoğunun bahçedeki fındığı yandı. TARSİM devletin bir sistemidir. TARSİM’in kar amacı yoktur ve sigortalının zararını bakanlar kurulunca belirlenen kapsam dahilinde ve genel şartlar ile talimatlar çerçevesinde tazmin eder. Tarım sigortasını mutlaka üreticiler yaptırsınlar. Emekleriniz boşa gitmesin. Don, dolu, fırtına hortum, yangın, heyelan deprem ve su baskını risklerine karşı sigortalatın ve içiniz rahat olsun. Sigorta yaptırmak için ÇKS kayıt olmanız yeterli” diye konuştu.