Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Ordu Kordinatörlüğü, hibe desteği verdiği firmaların güneş enerjisi yatırımının en az yüzde 50’sine destek verecek.

Türkiye’de tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlamak amacıyla kurulan ve birçok projeye maddi katkı sağlayan TKDK, hibe desteği verdiği firmalara güneş enerjisi yardımı sağlayacak. TKDK, hazırladığı projeyle Kırsal Kalkınma Programı kapsamında hibe verdiği işletmelere, kendi enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kadar güneş enerjisi sistemi kurma fırsatı vererek yüzde 50’sini destekleyecek. Çağrıya çıktığı yatırım başlıkları baz alınan desteklemeyle işletmeler, elektrik ihtiyaçlarını karşılayarak ekonomiye katkı sağlayacak. Şebekeye bağlı olma şartının arandığı destekleme kapsamında işletmelere, işlevi ve büyüklüğüne göre hesaplamalar yapıldıktan sonra parasal destek verilecek. Desteklemede 1 megavat üst sınır şartı koyan kurum, verilecek hibeleri ise gelir vergisinden muaf tutacak.

TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü yetkililerince de yenilenebilir kaynaklardan güneş enerjisi üretiminin giderek yaygınlaştığını belirtildi.