Kısa bir süre önce ilk toplantısını yapan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı kararlarla Ordu’nun trafik akışında yeni düzenlemeler getiriyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ünye ilçesinde kısa bir süre sonra hizmete girecek olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ardından, Trabzon- Ordu istikametinden ve Samsun istikametinden gelen şehirlerarası (31 koltuk ve altı hariç) otobüslerin 17 Kasım tarihinden itibaren Ünye şehir merkezine girmeden çevre yolunu kullanmalarının sağlanması için UKOME’ye yetki verildi.

Alınan bir başka kararda da, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan hız kesicilerin hangi yollara hangi şartlarla konulacağı, hız kesici koyulacak yolda günde kaç araç geçmesi gerektiği gibi kriterin belirlenmesi ve bu doğrultuda hız kesicilerin konulması ile ilgili kriterler de Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda oluşturulan komisyona bırakıldı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, Ordu Büyükşehir Belediyesinin kısa bir süre önce çalışmalarını başlattığı 752 km’lik sıcak asfalt ihalesinin daha sağlıklı ve hızlı yapılabilmesi için de bir karar alındı. Alınan kararla çalışmalar sırasında yollar araç trafiğini engellemeyecek şekilde kontrollü geçişler sağlanarak, çalışmaların trafik sirkülasyon projesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda oluşturulan komisyon tarafından yapılacak.