Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği 1. Olağan Genel Kurulu’nda, kurucu başkan Mehmet Ali Gürsoy yeniden başkan seçildi.

Dernek merkezinde yapılan genel kurul bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Derneğe ait ibra edilen raporlar genel kurul tarafından kabul edildi. Yapılan tüzük tadilatıyla adı ‘Ünye Acara Dostluk ve Yardımlaşma Derneği’ olan derneğin yeni adı “Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği” olarak değiştirildi. Tek liste halinde açık oylama yapılan genel kurul sonucunda Mehmet Ali Gürsoy başkanlığındaki liste göreve getirildi.

Mehmet Ali Gürsoy yaptığı konuşmada, “Bu topraklarda yaşam mücadelemizde İstiklal Harbi sırasında çetelerle mücadele ettik. Bugün kendi ülkemiz saydığımız topraklarla muhacir olarak adlandırılan biz Acaralı Gürcüler tarihin hiçbir döneminde Osmanlı ve kuruluşunda temsilcisi olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet etmedik. İhanet etmeye çalışanları da af etmedik. Çocuklarımızın gözlerinin içine bakıp ‘Bizler tarihimizi ve geldiğimiz yeri örf ve geleneklerimizi sizler için yaşattık, yaşadığımız toplumda muhacir olduk ama vatanımıza ihanet etmedik. Başarılı be topluma faysalı insanlar olduk. Sizi de bu ülküde yetiştirdik’ demeliyiz” dedi

Derneğin Yönetim Kurulu Asil Üyelikleri: “Mehmet Ali Gürsoy, Ahmet Gürcüoğlu, Mehmet Ütü, Hüseyin Tavlı, İsmail Tan, Mücahit Gürel, Emine Odabaşı, Abdullah Tan, Hüseyin Yıldırım, Harun Tavlı, Aziz Sezik, Mustafa Fidan, Sebahattin Demirci, Hasan Benli, Mehmet Ali Tan, Cemal Arslan, İrfan Akar, Ümit Özkan, Hasan Fahri Alpaslan, İbrahim Uzun, Aydın Atik, Adem Ağca, Hüseyin Coşkun, Şükrü Bayrak ve Cengiz Dikici.”