"6. Ünye Geleneksel Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen sünnet töreninde 32 çocuk sünnet edildi.

Ünye Belediyesinin her yıl geleneksel hale getirdiği sünnet şöleninde bu yıl 32 çocuk sünnet edildi. Ünye İskelesi’nde düzenlenen sünnet şöleninde çocuklar ilk olarak üstü açık araba ile şehir turu yaptırıldı. Daha sonra iskelede animasyon ekibiyle birlikte doyasıya eğlendiler.

Şölende konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’de Ramazan etkinliği programı kapsamında 52 gün sürecek etkinliğimizde bu gün ilk adımı atmış bulunmaktayız. Sünnet, Peygamberimizin sünnetlerinden bir tanesidir. Bu yüzden bu gün 32 çocuğumuzun erkekliğe ilk adımının atıldığı şölen için bir aradayız. Bu vesile ile bu günün çocuklarımızı tebrik ediyor ve ailelerimize hayırlı ömürler ile büyütmelerini rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

“Özellikle sünnet olmuş erkekliğe ilk adımını atan çocuklarımızdan bizim kültürümüz şimdikinden daha başka” diyen Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney şöyle konuştu: "Sünnet adı üstünde Peygamber Efendimizin Müslümanlara verilmiş olan en önemli görevlerden bir tanesidir. Ben çocuklarımızı tebrik ediyorum. İnşallah rabbim evlenmelerini ve üniversitelerini okuyacağı günleri ailelerinin görmesini niyaz ediyorum."

Program sonunda Başkan Ahmet Çamyar, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve ilçe başkanları çocuklara oyuncak dağıttı.

Şölene ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Yıldız, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.