Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, Ordu tarımını geliştirmek ve üreticilerin kazançlarını artıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ordu ilinde yıllarca sadece 2.5 dekar kapalı alanda yapılan kesme çiçek üretiminin son 3 yılda arttığını belirten Musa Sağlam, “Kesme çiçek üretiminde açık alanlar hariç kapalı alanların miktarı 31 dekarı buldu. Doğu Karadeniz Bölgesi’ne ait en büyük kesme çiçek seraları Fatsa ilçemizde kuruldu. Yine bu konuda birçok ilçemizde çalışmalar yapıldı ve halen de yapılmaktadır” dedi.

Ayrıca 2011 yılında 12 dekar alanda yetiştiriciliği yapılan çilek üretiminin 2014 yılında üretim alan miktarının 153 dekarı bulduğunu kaydeden Sağlam, broiler tavukçuluğunda da önemli gelişmeler olduğunu kaydetti. Sağlam, “Bu kapsamda ilimizde halihazırda 5 adet broiler kümesi toplamda bir dönemde 128 bin 200 kesim kapasitesi ile Ordu hayvancılığına aktif olarak hizmet vermektedir. Yine İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Ordu Üniversitesi ve DOKAP işbirliğinde yürütülmekte olan Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu projesi 2014 yılında hayata geçirilmiş olup halihazırda 45 işletmemiz faaliyete geçmiş olup, yaklaşık 300 üreticimizin de proje müracaatları değerlendirme aşamasındadır” diye konuştu.

Sağlam, 2011-2014 yılları arasında değişik kalemlerde olmak üzere toplamda 13 bin 381 adet makine ekipman dağıtımı gerçekleştirildiğini, bunun için 15 milyon 767 bin TL hibe desteklemesi yapıldığını da sözlerine ekledi.