Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Malezya’daki Muay Thai Dünya Şampiyonası’nda genç bayanlar kategorisinde kilosunda dünya birincisi olan Seda Kargoğlu’na bir altın hediye etti.

Ordu Gençlik Kulüpleri Federasyonu (OGKF) Başkanı Halil Öziş, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ordu Gençlik Kulüpleri Federasyonu ile ilgili Vali İrfan Balkanlıolu’na detaylı bilgi veren Federasyon Başkanı Halil Öziş, ”Ordu Gençlik Kulüpleri Federasyonunun 2013 yılında kurduk. Federasyon olarak spora ve sporcuya gereken koşulları sağlamak adına kolları sıvadık. Tüm kulüpler ve tüm ferdi sporcuların daha başarılı olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kulüplerimizin kendi alanlarındaki şartlarının daha iyi oluşabilmesi için devletimizin kaynakları ile beraber projeler yapmak istiyoruz” dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da farklı bir spor dalı ile ilgili olan dernek veya kuruluşların güçlerini bir araya getirerek federasyon olmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu ayrıca heyette bulunan ve Malezya’da yapılan Muay Thai yıldız-genç ve büyükler Dünya şampiyonasında yıldız bayanlar 45 kg’da dünya şampiyonu olan Ordulu sporcu Seda Kargoğlu’nu kutladı ve bir altın hediye etti.

Ordu’ya bu gururu yaşattığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Seda Kargoğlu, “3 yıldır bu sporu yapmaktayım. Muay thai dünya şampiyonu oldum. Hedefim olimpiyatlarda da aynı başarıyı göstermektir” dedi.