Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havaalanı’nın 15 Mart 2015 tarihinde açılışının planlandığını belirterek, Ordu ili olarak turistik alt yapı açısından havaalanının açılışına hazır olmadıklarını söyledi.

Yılmaz, otellerin 2015 rezervasyonlarının dolmak üzere olduğunu belirterek, “Şimdiden otel sıkıntısı ortaya çıktı. Konaklama tesisi açısından havaalanına hazır değiliz” dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı’nın Avrupa ve Türkiye’nin ilk denize dolgu havalimanı olma özelliğini taşıdığını, Türkiye’nin prestij projelerinden biri olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, havaalanının 15 Mart’ta hizmete gireceğini kaydetti. Açılışa devlet erkanının katılacağını belirten Yılmaz, uluslararası bir havaalanı özelliğini taşıyacağı için tüm otellerin 2015 yılı için rezervasyonlarının şimdiden dolmak üzere olduğunu vurguladı.

Otel sıkıntısının baş gösterdiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Ordu bu zamana kadar hükümetten alması gereken tüm yatırımları aldı. Artık yerel yönetimler olarak sıra bizim yapacağımız hizmetlere geldi. Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ve Gülyalı ilçelerimizin kaderini değiştirecek bir proje. Havalimanı 15 Mart itibariyle açılacak. Açılış törenimize ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’da katılacak. Ben her yerde söylüyorum. Şu an itibariyle Ordu ili olarak biz havalimanının açılışına hazır değiliz. Uçaklar gelecek, Avrupa ve Dünya buraya akacak, turizm gelişecek. Mayıs ayından Eylül ayına kadar tüm oteller full dolu. Otel sıkıntımız var. Türkiye’nin dev otelleri Ordu’ya yatırım yapmak için yer arıyor. Şu anda büyükşehir belediyesi olarak tüm gücümüzle Ordu’yu havalimanının açılışına hazırlıyoruz.”

“HAVAALANININ SU İHTİYACI GÜLYALI’DAN FAZLA”

Bu arada Ordu-Giresun havaalanının su ihtiyacının 10 bin kişilik bir ilçeden fazla olduğu ortaya çıktı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, havaalanının su ihtiyacının giderilmesi için sıkı bir çalışma başlattı.

Denize havaalanının 13 mahallesi bulunan Gülyalı ilçesinde inşa edildiğini hatırlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, havalimanının su ihtiyacının karşılanması için seferberlik başlattıklarını kaydetti. Yılmaz, “Yaklaşık 10 bin nüfusa sahip Gülyalı ilçemizin 13 mahallesine giden sudan daha fazlası Ordu-Giresun Havalimanı’na gidecek. Ordu-Giresun Havalimanı projesi için Altınordu ilçemizden buraya su taşıyacağız. Kasım ayı meclisinden bununla ilgili kararı çıkarttık. Bizim acil olarak Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılana kadar su problemini çözmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.