Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), Osmaniye Belediye Başkanlığı ile ‘Eğitici Eğitimi’ semineri düzenledi.

Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan TAP Derneği, Osmaniye Belediyesi Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, eğitimcileri Atık Piller konusunda bilgilendirdi.

TAP Derneği Teknik ve Eğitim Sorumlusu Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve edinilen tecrübeler ile atık pil toplama hususunda en çok verimin okullardan alındığını belirterek, atık pillerin toplanmasında sürekliliğin sağlanması için ilk önce eğitimcilerin eğitilmesi gerektiğini aktardı.

ATIK PİL TOPLAMAYA EN ÇOK DESTEK OKULLARDAN GELİYOR

Atık Pil bilincinin eğitimcilerden öğrencilere aktarılacağını ve yayılacağını vurgulayan Arna; “Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda, okullardan aldığımız desteğin oldukça büyük olduğunu gördük. Bu kapsamda eğitimcilere eğitim vererek, daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Düzenlediğimiz toplantılarda atık pillerin çöplere karıştırılmaması, ayrı toplanması gerektiğinin önemini anlatarak, bertaraf ve geri dönüşüm konusunda bilgiler veriyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar sayesinde öğrencilerden aldığımız desteğin zaman içerisinde daha da artacağı inancındayız” şeklinde konuştu.

"DOĞAYI TEHDİT EDEN TÜM ATIKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Konu ile ilgili Osmaniye Belediyesi’nin çok titiz bir çalışma yaptığını ifade eden Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Boran, sadece bir telefon ile Osmaniye’nin hangi noktasında 1 adet dahi olsa pili gidip aldıklarını söyledi. Doğayı tehdit eden, kirleten her türlü atık ile mücadele ettiklerini ifade eden İbrahim Boran, “Bu konuda okullarda eğitimcilerimizden destek bekliyoruz. Ayrıca atık yağ, atık kağıt toplama konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Yeter ki vatandaşlar bizlere ulaşsın” dedi.

Toplantıya Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Sehavet Aslankurt, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.