Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ströer Kentvizyon ve YAKAD işbirliği ile yürütülen "Çocuklar Kaybolmasın" projesi kapsamında 10 altın kural öğrenilerek çocukların kaybolmaları önlenecek.

“Çocuklarımız Kaybolmasın” projesinin tanıtımı ATO Congresium’da yapıldı. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Ströer Kentvizyon İcra Kurulu Başkan Vekili Gülçin Ulutürk Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD)Başkanı Zafer Özbilici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcısı Atabek, “Dünyanın geleceğini garanti altına almak istiyorsak aile içerisinde ve toplumsal hayatta adaleti tesis etmek, çocuklarımız için hem fiziksel hem de toplumsal alanın düzenini sağlığını korumak zorundayız. Bunu hem kendimizin mutlu ve huzurlu bir hayat inşa etmek için hem de ülkemizin geleceğini ihya etmek için yapmalıyız. Dünyaya gelen her çocuğunun neye ihtiyacı vardır, onu korumak ebeveynlerin görevi olsa da sosyal devlet ile hareketle devletin, aileye ve çocuğa sunduğu yaşam koşulları önem arz etmektedir. Bakanlığımızca risk altındaki bütün çocuklara yönelik özel hizmet modelleri geliştirmekteyiz. Çocukları etkileyen tüm yasa ve politikalarda, idari ve yargısal kararlarda, hizmet sunumunda ayırım gözetmeksizin çocuğun yüksek yararı ilkesi göz önünde bulundurulmaktadır” diye konuştu.

Bakanlık olarak öncelikli hedeflerinin çocuk koruma sisteminin çocuk mağdur olmadan, riskleri tespit ederek ihtiyaç duyulan destek hizmetlerinin zamanında ulaşmasını sağlayarak, koruyucu ve önleyici müdahaleler içeren bir yapıya kavuşturmak olduğunu kaydeden Atabek, şunları dedi:“Koruyucu, önleyici hizmetler kapsamında çocuğun korunma altına alınmadan desteklenmesi hedeflenmektedir. Koruma altına alınması uygun görülen çocukların ise her çocuğun bir aile ortamına büyümeye hakkı ve ihtiyacı olduğu gerçeğinden hareketle; öncelikle aile odaklı hizmetlerden yaralanması yönünde mesleki çalışmalar yapılması hizmet politikamızın bir gerçeğidir.”

Proje hakkında bilgi veren Atabek konuşmasına şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın kaybolmasını önlemek, çocuk güvenliğinin sağlanması ve ailelerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla bakanlığımız ve Ströer Kentvizyon reklam pazarlama şirketi ve YAKAD arasında bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında bakanlığımız Web sitesinde ailelerimizin bu konuda bilinçlenmesi için ‘Çocuklarımız Kaybolmasın’ başlıklı bir sayfa oluşturulmaktadır. Burada aileler çocuklarının yaş gruplarına uygun uzman görüşlerine ulaşabileceklerdir. 444 0 183 ücretsiz bilgilendirme hattı oluşturmuş olup, ailelerimiz çocukların yaş gruplarına uygun uzman önerilerini buradan öğrenecekler. Ayrıca çocukların kaybolmalarını önlemeye yönelik aileleri bilinçlendirme kapsamında afiş ve broşürler hazırlanacak.”