Törene, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, Türk İdareciler Derneği Başkanı Sayın Saffet Arıkan Bedük, bazı eski bakanlar, bazı milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri ile Vali ve kaymakamlar katıldı.
İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, törende yaptığı konuşmada, ülkenin her köşesinde devleti ve hükümeti temsil etme onuruna sahip, devletin gücünü ve şefkatini görevinin icrasıyla somutlaştıranların kendilerine devletçe ve milletçe en çok güvenilen kamu görevlileri olduğunu söyledi.
Vali ve kaymakamların, kendilerine verilen görevin farkında olarak yaklaşık 150 yıllık geçmişlerinde çok önemli görevler yaptığını ifade eden İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, şunları kaydetti: Mülki idare, güçlü gelenekleri özverili yaşamlarıyla milletimizin gönlünde sürekli yaşayacak ve milletimize hizmet etmeye devam edeceklerdir. Vali ve kaymakamlarımızın yönetimi ve sorumluluğunda yapılan işlerde hep başarılı sonuçlar elde edildiğini gördük. Bu nedenle yürütülen projelere mülki idareyi mutlaka bir şekilde dahil ettik. İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN konuşmasının devamında; İçişleri Bakanlığı olarak güvenlik hizmetlerini sunarken hukukun üstünlüğü, demokratik ilkeler, sivil katılım, denetime açıklık ve şeffaflık gibi evrensel değerleri kapsayan zihniyet dönüşümüne büyük önem veriyoruz. Bu anlayışla son dönemde güvenlik hizmetlerinde ve suçların önlenmesinde teknolojik imkânları da kullanarak hizmet kalitesini ön plana çıkaran çalışmalar yapıyor ve projeler uyguluyoruz. Her şeyden önce suç ve suçlulukla mücadelede önleyici tedbirlere ağırlık veriyoruz ve projelerimizi bu anlayışla yürütüyoruz. Suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılmasında çok önemli katkılar sağlayan MOBESE sistemini illerimiz ve büyük ilçelerimizin çoğunluğunda kurduk ve çalıştırıyoruz. Bütün alanlarda olduğu gibi güvenlik alanında yürüttüğümüz bu çalışmalarda mülki idari amirlerimizin önemli katkıları olmuştur” dedi.
Törende daha sonra, Türk İdareciler Derneği tarafından yılın başarılı idarecisi seçilen mülki idare amirlerine Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ödüllerini dağıttı.