MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Marmara depremine ilişkin dönemin hükümetine yaptığı eleştirilerin ardından deprem sırasında bakanlık görevinde bulunan Yaşar Okuyan ve Hasan Gemici ile birlikte açıklama yaptı.

TBMM’de eski bakanlar Hasan Gemici ve Yaşar Okuyan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun grup toplantısında dönemin hükümeti ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik Marmara depremi ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap veren MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, depremin meydana gelmesinden sonra yaptıkları çalışmaları anlattı. “O dönemde görev alan arkadaşlarımızın büyük bir özveri ile görevlerini yaptıklarını söyleyebiliriz” diyen Aydın, Marmara depreminin ardından Düzce, Sakarya ve Kocaeli’de prefabrik yerleşim yerlerinin kullanıma açıldığını belirterek, “Depremden sonra kapılarda ağlanmadan hizmet yapıldı. Sayın Bahçeli, Bolu’da kalıcı konutların anahtarlarını dağıttı. Bunu bir şova dönüştürmedi. Bahçeli laf değil, iş üretti. Bahçeli sizin gibi algı operasyonu yapmadı. Siz daha bir maden ocağından günlerdir suyu boşaltamazken, asrın felaketi ile kıyas yapıyor, ahkam keserek geriye dönük olarak hizmet eden bütün insanlara haksızlık ediyorsunuz” dedi.

Marmara depremi olduğunda kendisinin Bayındırlık Bakanı olduğunu hatırlatan Aydın, Ermenek’te yaşanan olayın bir kaza değil, cinayet olduğunu söyledi. Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı da yaşanan iş kazalarındaki ölümler nedeniyle istifaya davet etti.

“POLEMİKLER YERİNE ESKİLERDEN DERS ALINMALI”

Marmara depreminin olduğu tarihte Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Hasan Gemici ise, Başbakan Davutoğlu’nun yaptığı değerlendirmelerin kadirşinaslıktan uzak olduğunu söyledi. Gemici, “Van depremi ile Marmara depremini karşılaştırarak bir siyasi sonuç çıkartmaya çalışmak doğru değildir. Devlet ve millet olarak bu derece büyük felaketle ilk defa karşı karşıya kalmıştık. Tabi ki eksik kaldığımız noktalar oldu. Ama Marmara depremi sırası ve sonrasında devlet ve millet olarak gurur duyacağımız çalışmalar yapıldı, sonuç alındı. Van depremi sırasında da pek çok olumsuzluk, yetersizlik yaşandı. Kış, soğuk çadırlarda geçirildi. Yardım arabalarında yaşanan izdihamları hepimiz hatırlıyoruz. Çok başarılı işler de yapıldı. ‘Biz yaptık, bizden öncekiler yapmadı’ türünden polemikler yerine eskilerden ders alınmalı” diye konuştu.

“ZÜMRÜT APARTMANI’NIN MOLOZUNU 9 SENEDE KALDIRAMADINIZ”

Marmara depremi sonrasında sürekli bölgede bulunduklarını ve yerde yattığını belirten eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da, “Sayın Başbakan kendisini oraya atayan Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan zatın yolundan ilerliyor. 57. Hükümetin içerisinde bakanlık yaptık, sürekli oradaydık. ‘Oraya ne zaman gittiler’ diyor Sayın Başbakan, biz oradan çıkmadık ki. Kurban Bayramı’nda, yılbaşında, Ramazan Bayramı’nda oradaydık, oralarda yattık. Ben depremin hemen sabahında oraya gittiğimde 4 gün yerde yattım. Halbuki Yalova benim memleketim. Herkese çadır verdikten sonra çadırın içinde yattık. Bütün bunlar varken Sayın Başbakan çıkıyor, kaçak saraydaki abisinden aldığı hızla saldırıyor. Ben Başbakan’a soruyorum, sen o tarihte neredeydin? Geçmiş dönemi suçluyorsunuz, sizin bu dönemde kendiliğinden Konya’daki Zümrüt Apartmanı çöktü, 92 vatandaşımız hayatını kaybetti, siz 9 senede molozunu kaldıramadınız” şeklinde konuştu.