SİVAS (AA) - AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Hükümet'te İsmet Yılmaz'a Milli Savunma Bakanlığı görevi verilmesinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu bildirdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimleri sonucunda Sivas'ta 4 milletvekili çıkardıklarını belirtti.

Yeni kurulan hükümette eski TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'a tekrar Milli Savunma Bakanlığı görevi verildiğini vurgulayan Şahin, "Sayın İsmet Yılmaz'a, TBMM Başkanlığı görevinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu Sivasımız için büyük gurur kaynağı oldu. Yeni hükümette de Milli Savunma Bakanı olarak devam etmesi ayrı bir gurur kaynağı" diye konuştu.

Şahin, Yılmaz'ın birikimi, devlet adamlığı ciddiyeti, başarıları, çalışkanlığıyla AK Parti'nin Sivas'ta yaklaşık yüzde 69'luk destek aldığına değinerek, "Bu destek de Sivasımıza Meclis Başkanlığından sonra Milli Savunma Bakanlığını da getirmiştir. Hem kendileri için hayırlı olmasını diliyorum hem de Sivasımız için hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

- Esnaf mutlu

Kentte kasaplık yapan Mutallip Cücen de daha önce TBMM Başkanlığı yapan Yılmaz'ın kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Sivas'ta bir bakanın olması güzel. İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olması bizi çok sevindirdi, kendisiyle övünüyoruz" dedi.

Esnaf Aziz Yıldız ise çok mutlu olduklarına işaret ederek, "İsmet Yılmaz'ın bakan olması Sivas adına güzel bir olay. Gururluyuz, mutluyuz, sevinçliyiz" diye konuştu.