Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, temaslarda bulunmak üzere 4-6 Kasım 2014 tarihleri arasında Norveç’in başkenti Oslo’ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır’ın Oslo ziyaretinde 5 Kasım 2014 tarihinde Norveç’in Avrupa Ekonomik Alanı ve Avrupa Birliği İşleri Bakanı Vidar Helgesen ile görüşmelerde bulunacağı belirtilerek, Bozkır’ın Bakan Helgesen tarafından onuruna verilecek çalışma yemeğine ve ortak basın toplantısına katılacağı kaydedildi. Bozkır’ın Norwegian Institute of International Affairs (NUPI) adlı düşünce kuruluşunda düzenlenecek yuvarlak masa toplantısına Bakan Helgesen ile birlikte katılıp bir konuşma yapacağı da ifade edilen açıklamada, "Bakan Helgesen’le birlikte ayrıca Oslo Diyanet Türk İslam Birliği Merkezi’ni ve Oslo’daki bazı Türk işyerlerini ziyaret edecek, Norveç-Türk İşverenler Derneği ile Norveç-Türk Ticaret Derneği tarafından iki bakan onuruna düzenlenecek akşam yemeğine katılacaktır" denildi.

Bozkır’ın 6 Kasım tarihinde Norveç Dışişleri Bakanı Børge Brende, 4 Kasım tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Lars Jacob Hiim ile görüşeceği bildirildi. Bakan Bozkır’ın 5 Kasım’da Norveç Parlamentosu’nda Norveç Parlamentosu EFTA (Avrupa Serbest Ticaret Alanı)-EEA (Avrupa Ekonomik Alanı) Komitesi Başkanı, Meclis Başkan Yardımcısı Svein Roald Hansen ve Komite üyelerinin yanı sıra Norveç Parlamentosu Dışilişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Anniken Huitfeldt ve Komite üyeleriyle ayrı ayrı görüşmelerde bulunacağı ifade edildi. Oslo ziyaretinde AB ile ilişkiler ve Trans Atlantik Yatırım ve Ticaret Ortaklığı Anlaşması başta olmak üzere Türkiye-Norveç ikili ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi.