Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, yarın Türkiye’ye gelecek.

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass yarın Ankara’ya gelecek. Büyükelçi Bass, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilere açıklama yapacak.

JOHN BASS KİMDİR?

John Bass’in ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak atanması, ABD Senatosu tarafından 17 Eylül 2014 tarihinde onaylandı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nda kıdemli diplomat olan Bass, 2012-2014 yılları arasında Bakan Özel Müşaviri, 2009-2012 yılları arasında ise ABD’nin Tiflis Büyükelçisi olarak görev yaptı. Diplomatlık kariyerine 1988 yılında başlayan Bass, ABD’nin Irak, İtalya, Belçika ve Çad’daki diplomatik misyonlarında da çeşitli görevlerde bulundu.

Büyükelçi Bass’in Washington’da üstlendiği görevler arasında ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin ekibinde Özel Kalem Müdürlüğü, Dışişleri Bakan Yardımcısı Strobe Talbott’un danışmanlığı, Dışişleri Bakanlığı Operasyonlar Merkezi’nde direktörlük ve Avrupa güvenlik konularına odaklanan diğer görevler bulunuyor. Bass, Dışişleri Bakanlığı tarafından pek çok başarı ödülüne layık görüldü.

Bir devlet memuru ile Amerikan Ordusu’na mensup bir hava subayının oğlu olarak New York şehir merkezinin kuzeyinde dünyaya gelen ve büyüyen Bass, Dışişleri Bakanlığı’na katılmadan önce gazete editörü ve siyasi kampanya danışmanı olarak çalıştı. Syracuse Üniversitesi mezunu olan Bass, İtalyanca ve Fransızca biliyor. Bass ile kendisi gibi ABD’li bir diplomat olan eşi Holly Holzer Bass’in Tiflis’te alıp bakmaya başladıkları Tako adında bir köpekleri var.