AK Parti Tekirdağ İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Esed’in dili aynıdır" dedi.

Bakan Bozdağ, Tekirdağ’da bir dizi ziyaret ve açılışın ardından, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı’nca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, AK Parti hükümetiyle yaşanan değişimleri açıklayan Bakan Bozdağ, "Ekonomik, hukuki anlamda büyük değişimler yaşadık. İktidar, yani Ankara iyi olmadan ne Tekirdağ ne de İstanbul’un durumu iyi olamaz. 2008’den öncesini hatırladığımızda ekonomiyi batırmak için yapılan çalışmalar ortadadır. Darbe teşebbüsleri için onlarca balyozdur, kafestir Cumhuriyet mitingleridir çalışmalar yapıldı. Bütün dünya finans krizi ile uğraşırken Türkiye’de bir cumhuriyet başsavcısı kalktı talimatla Türkiye’nin iktidarına AK Parti’ye kapatma davası açtı" ifadelerini kaydetti.

"BÜYÜMEMİZE ENGEL OLUNMAK İSTENDİ"

AK Parti’ye açılan kapatma davasının son sürat giden son model arabanın frenine aniden basmaya benzediğine dikkat çeken Bakan Bozdağ, "Bastılar neden? Türkiye’nin ekonomisi de batsın. Her şey yok olsun. Millet bu AK Parti’den vazgeçsin. Kapatamaya da ihtiyaç kalmasın. Eğer başaramazlarsa biz buradan kapatır bu meseleden AK Parti’yi Türkiye’den kurtarırız hesabı yaptılar. Ama bir şeyi unuttular arabanın kaptanının ustalar ustası Tayyip Erdoğan olduğunu unuttular. Arabanın kaptanı Bahçeli olsaydı, emin olun Türkiye arabasının nasıl paramparça olacağını siz bile tahmin edemezsiniz. Kılıçdaroğlu’nun kullandığı dille Esed zaliminin kullandığı dil aynıdır. 300 bin civarında masuma ölüm emri verenleri Türkiye’nin ana muhalefeti neden kullanmaktadır. Ölenler insan değil midir? Sadece masumların değil Türkiye’nin onuruna da sahip çıkıyoruz. Davos’u hatırlayın. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan orada bizi savundu. CHP de MHP de ’aman İsrail bize ne der’, ’aman Amerika bize ne der’ diye düşünürken geri adım atılmadı. Türkiye’nin saygınlığı ekonomideki büyümesi herkese gösterildi. Geri adım atılmaması ile Türkiye’nin gücü gösterilerek onurumuz korundu" dedi.