AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman’a yeni yapılacak adliye binası ihalesinin nisan ayında yapılacağını söyledi.
Akgün, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarı döneminde Karaman’ın adliye sorununu çözmek için önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Yeni bina ile Karaman'da adalet hizmetlerinin kalitesinin artacağını dile getiren Milletvekili Akgün, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“İlimizin gelecek yılları da dikkate aldığımızda müstakil ve modern bir adliye binasına ihtiyaç duyduğu düşüncesi ile 2 yıl önce adliye binası arsa meselesini belediyemiz yardımı ile çözdük.

Geçen yıldan beri Karaman milletvekilleri olarak yaptığımız görüşmeler sonucu binanın proje ihalesi tamamlandı. Yapılan projenin Karamanımız için modern ve yeni bir tasarım olması için çaba gösterildi.

Adalet Bakanlığı 2013 yılında cezaevleri yapımına ağırlık vermesine rağmen Karaman Adliyesi'ni yatırım programına almıştır. Adliyemizin inşaat ihalesi önümüzdeki Nisan ayında gerçekleşecektir.  Yeni adliye binasının Karamanımıza kazandırılmasında sayın Adalet Bakanımız başta olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum.”dedi