Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk kez Başbakan sıfatıyla yarın Trabzon’a geliyor.

AK Parti Ortahisar İlçe Olağan Kongresi’ne katılmak üzere yarın Trabzon’a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olağan kongre dışında çeşitli ziyaretlerde bulunması bekleniyor. .

Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilk kez Başbakan sıfatıyla Trabzon’u ziyaret edecek olan Davutoğlu’na şehre kazandırılması planlanan yatırımlarla ilgili bir dosya sunacağını belirterek “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yeni hükümetimizi kurmakla görevlendirilen aynı zamanda da olağanüstü genel kurulda genel başkanımız olan seçilen Ahmet Davutoğlu bey Başbakanımız ve Genel Başkanımız sıfatıyla Cumartesi günü partimizin olağan kongresi nedeniyle ilimiz ziyaret edecektir. İlk kez başbakanımızı Trabzon’da karşılayacağız, ağırlayacağız. Bu nedenle bu ziyareti Trabzon’umuz adına önemsiyorum ve Trabzon’umuzun büyükşehir yapıl anmasından sonra şu anda temsil etmekte olduğum Ortahisar Belediye Başkanı sıfatımla Ortahisar adına da önemsiyorum. Zira biz Büyükşehir yapılanmasından sonra hem Ortahisar Belediyesi hem diğer ilçe belediyelerimiz ve hepsinin üzerinde olan büyükşehir belediyemizle beraber Trabzon’umuza bundan sonra yapacağımız işleri Trabzon adına önemsememiz lazım. Sayın Başbakanımıza mevcut durumumuzu seçimden sonra yaptığımız çalışmalarımızı ve bundan sonra Trabzon’a kazandırmak istediğimiz yatırımları gösteren bir dosya sunacağız. Ondan şehrimiz adına ihtiyaçlarımızı talep edeceğiz. Tabiki şu anda bir yapılanma sürecindeyiz Trabzon olarak ancak bir taraftan bu yapılanma süreci devem ederken, diğer taraftan da düşündüğümüz büyükşehir belediyemizin de bizimde ve diğer ilçe belediyelerimizin de hem düşündüğümüz yatırımlar hem de hizmetlerimizin kesintiye uğramaması bakımından bu ziyarette sayın başbakanımıza Trabzon adına desteklerini isteyeceğiz” dedi.

ÇİMENTO FABRİKASI AKOLUK YADA ARAKLI’YA TAŞINACAK

Çimento Fabrikası’nın bu yılın sonunda süresinin dolacağını ve Akoluk yada Araklı’ya taşınacağını ifade eden Başkan Genç, “Sayın Cumhurbaşkanımız belediyemizi ziyaretinde kendisine sunduğumuz dosyada iki hususu belirtmiştik. Önemsediğimiz iki konu öne çıkmıştı sorun olarak doğalgaz, talep olarak ivedilikle çimento fabrikamız idi. Aynı taleplerimizi belki birkaç başlık eklemek suretiyle sayın başbakanımıza arz etmeyi düşünüyorum. Buna ilişkin bir hazırlığımız var. Geldiğinde sayın başbakanımıza bunu sunacağız. Neden doğal gaz ve çimento fabrikası diyoruz. Bir belediye başkanı olarak bu şehirde yaşayan birey olarak benim de sizin de bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren en önemli husus bir temiz içme suyudur iki temiz havadır temiz çevredir. Çimento fabrikası zaten kalkacaktır. 2015’de süresi bitecektir. Ben istiyorum ki bunun yatırımcısı var onu da şehrimizden uzaklaştırmayalım orada istihdam sağlanıyor. Orada çalışan 250 hemşehrilerimiz var. Belediye başkanı olarak bize en çok iş talebi geliyor. O nedenle bunları derinliğine düşünmemiz lazım. Yatırımcının Araklı’da Akoluk’ta yeri var. Uygun yer neresi ise o konuda büyükşehir belediye başkanımızın onayı lazım tabiki. Beraberce onu şehrimizde tutarak çimentoya mutlaka oradan kaldırmak. Bizim isteğimiz Trabzon’da kalması gitmesin diyoruz. Yatırımcının Araklı’da da yeri var, Akoluk’tada yeri var. Oradaki yatırımlarına isteğimiz şu sıfır çevre sorunu. Zaten biz bundan dolayı istiyoruz bu sıfır çevre sorunu birde sosyal problem olmasın olduğu alanda. Yani kaş yaparken göz çıkartmayalım” diye konuştu.

DOĞALGAZ ÇALIŞMASINI YÜZDE 30’DAN YÜZDE 50’LERE ÇIKARTTIK"

Doğalgaz çalışmalarında gelinen nokta hakkında da bilgiler veren Genç, çalışmaları takviye destekle yüzde 30’dan yüzde 50’ye çıkarttıklarını hatırlatarak, “Hem biz hem Orhan başkanımız sağolsun o da çok hassasiyetle bu işi takip etti. Biz bulunduğumuz yönettiğimiz bölge itibariyle itibariyle yüzde 30’u 50’ye çıkarabildik. Şu 9 ayda yapabildiğimiz bu. Yapımcıya takviye destek yapmak suretiyle buraya kadar geldik. Bu Ortahisar’ın tamamı değil eski Trabzon belediyemiz. Yani eski 42 mahallemizde yüzde 50. Bunlara ilave kısmen Pelitli var. Bizim estiğimiz önümüzdeki sene daha aktif bir kapasiteyle beraber bizde zaten Büyükşehir Belediyemiz yetki itibariyle onun bünyesinde bizde Ortahisar olarak istiyoruz. Bu iki sorun hepimizin müşterek sorunudur. Bu iki konu çok önemli ve öne çıkan konudur. Bunlarda adım atmak isteyeceğiz. Tabi ki Kanuni yolunun hızlandırılması akabinde güney çevre yolu. Bu şehrin talebidir. Siyasete bağlı kalmaksızın şehrin talebidir. Şehri güneye açarak büyütebilmek. Demiryolu bunlar artık bu şehrin istekleridir. Bunların şehre kazandırılmasının zamanı gelmiştir. Hep alt yapıyla dönüşüm projesiyle uğraştık, halen de uğraşıyoruz. İşte Pelitli ve Çağlayan şu anda Ortahisar belediyesi olarak bizim bünyemizde. Pelitli’de özellikle hızlı bir çalışmamız var onu hızlandırıp projesini onaylatıp hemen hayata geçirmek için gayretli çalışmamız var. Çağlayan’la ilgili inşallah önümüzdeki zamanda adım atacağız” diye konuştu.

"ÇÖMLEKÇİ ŞEHRİN GİRİŞTEKİ AYNASIDIR"

Çömlekçi’nin şehrin girişinin aynası olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Çömlekçi şehrin girişindeki aynamız. Çimento’ya da bir yönü ondan bakıyoruz. Havaalanından giriyorsunuz ne var önünüzde çimento fabrikası. Güzel üniversitemiz görünüyor. Forum, EYOF Parkımız hemen pat diye sanayi çıkıyor karşımıza. Orada 471 sanayi esnafımız var. Hepsini birer birer ziyaret etim. Hepsi yerinden müşteki. İstiyorlar ki daha güzel mekanlarda işlerini görebilsinler. Çimento Fabrikası’nı alırsak akabinde diğer projeler onu kovalayacaktır. Şehir artık bunu isteyecektir. Bütünüyle beraber belediyesinden siyasetinden iktidarından bunu isteyecektir. Bu da büyük çaplı projedir. Bunu da yapabilirsek orayı çok güzel bir şekilde Trabzon’a kazandırmalıyız. Artık bu dönem bunları şehrimize kazandıralım. Zaman çok hızlı geçiyor” ifadelerini kullandı.