AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, “Çözüm Süreci” ile ilgili olarak üniter devlet yapısından endişesi olanlara seslenerek, “Bu süreçte bizim verilecek bir karış toprağımız yoktur. Eğer bir şey olacaksa bu ülke toprakları büyür ama küçülmez. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Tutumlu, Çözüm Süreci’ne değindi. Sürecin Türkiye’de yaşayan herkese huzur ve güven getireceğinden bahseden Turumlu, “Afyonkarahisar terörle mücadele konusunda çok şehit veren illerden birisi bu anlamda terörün acısını batıda en çok yaşayan kentlerden birisi. Çözüm Sürecinin bu ülke için ne kadar önemli olduğunun herkes farkında. Bu nedenle dikkat ederseniz sürecin başlangıcından itibaren şehrimizde bu sürece büyük bir itiraz gelmemiştir. Sürecin başarıya ulaşması bu ülkedeki herkesin en büyük arzu ettiği bir barışın habercisi, 84 yılını dikkate alırsak uzun süren bir silahlı çatışma sürecinden bahsediyoruz. Bu süreç içerisinde çok büyük yaralar açıldı. Ama bu ülkenin geleceği ve bu ülkede yaşayan herkesin menfaati söz konusu ise müzakere yolu ile bunun bertaraf edilmesi hepimizin menfaatinedir” dedi.

“SÜREÇ TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HERKESİN FAYDASINA OLACAK”

Terör konusunda 1984 yılından bu yanan ilk defa AK Parti döneminde siyaseten müdahale edildiğini hatırlatan Tutumlu açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu 30 yıllık terörü süreci boyunca ilk defa AK Parti siyaset terörün bitmesi noktasında vazife aldı. AK Parti bu süreci başlatana kadar maalesef terörü bir güvenlik meselesi olarak görüldü, güvenlik bürokrasisine havale edildi ve hepimizin yaşadığı o acı yılları yaşadık. İnsan kaynakları anlamında, gencecik insanların toprağa verilmesi anlamında, ekonomik anlamda, kriminial suçlar anlamında, iç göçler anlamında ülkemize zarar verecek bir çok olumsuz etkilerde bulundu. AK Parti döneminde ilk defa siyaset bu duruma vazife etti, inisiyatif aldı. Bu süreç içerisinde terör örgütü süreci sekteye uğratmak için zaman zaman çeşitli açıklamalarda bulundu, fiili eylemlerde bulundu. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin hiçbir yerinde kamu güvenliğini ve kamu huzurunu bozacak eylemlere müsaade edilmeyecektir. Çözüm Süreci’nde de bunu müsaade edilmedi, edilmeyecektir. Şunu belirtmekte fayda varki bu süreç Türkiye’de yaşayan herkesin faydasına olacak, ülkemizin tamamına yeniden huzur ve güven getirecek şekilde başarıya ulaştırılacaktır. Hiç kimse bu konuda endişeye düşmesin. Ne bazı kesimin parayonaları, korkuları olacaktır, nede bu ülkede yaşayan bir kısım insanların sandığı üniter devlet yapımızdan taviz verilmiş olacaktır. Bu süreçte bizim verilecek bir karış toprağımız yoktur. Eğer bir şey olacaksa bu ülke toprakları büyür, küçülmez bundan kimsenin endişesi olmasın.”

Toplantı, daha sonra Tutumlu’nun basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.