AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, milletvekili seçimlerdeki hedeflerinin tek başına anayasayı değiştirecek milletvekili sayısına ulaşmak olduğunu kaydetti.

Tutumlu, beraberinde AK Parti Afyonkarahisar Teşkilat Başkanı Ahmet Yeşilırmak ve AK Parti Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgözoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen toplantıda gündemi değerlendiren ve kongre sürecine değinen Tutumlu, 8 ilçe ve 2 beldenin kongresinin gerçekleştirildiğini, kongrelerin birlik, beraberlik içerisinde geçtiğini belirtti. Kongrelerde kan değişimleri de olduğuna dikkat çeken Tutumlu, “Şuanda kongre süreci hızla ilerliyor. Tüm Türkiye’de bu yapılıyor. Bazı illerde kongre aşamasına gelindi. Şuanda partimizin önceliği bu kongreler de genel seçimlerde çalışacak dinamik kadrolar oluşturmak. Partimizde ki kan değişimi ile daha fazla güçleneceğiz ve genç kadroları daha fazla harekete geçireceğiz” dedi.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tutumlu, yaklaşan milletvekilliği seçimleri ile ilgilide açıklamalarda bulundu. Milletvekilliğinde en büyük amaçlarının anayasayı değiştirecek milletvekili sayısına ulaşmak olduğunu ifade eden Tutumlu, “Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde anayasayı değiştirecek kadar milletvekili sayısına ulaşmak. Tek başına anayasa çıkaracak sayıya ulaşsak bile, tek başımıza anayasa yapmayacağız, anayasayı halkın oylamasına sunacağız” diye konuştu.

Tutumlu, toplantıda ayrıca gazetecilerin soruları üzerine bazı anket şirketlerinin çalışmalarının toplumu maniple edecek şekilde yapıldığını ve gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.