ÇANKIRI (AA) - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili İdris Şahin, "Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonu ve 6-7 Ekim olaylarından edindiğimiz sonuç şudur, sandıktan ümidi kesenler halkı sokağa davet etmektedir ve sokaktan iktidar devşirme isteğindedirler" dedi.

AK Parti Çankırı İl Başkanlığınca Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen mahalle ve köy başkanları toplantısında konuşan Şahin, seçim hazırlıklarının aralıksız sürdüğünü söyledi. 

Haziran ayındaki seçimin, anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmeleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "AK Parti döneminde yapılan hizmet ve kazanımların kalıcı olabilmesi ve devam ettirilebilmesi için seçimin önemi bir kat daha fazlalaşıyor. 2015, 2023 hedeflerini gerçekleştirme hedefine giden yolculukta önemli bir eşik" diye konuştu. 

Şahin, geçen yıllarda AK Parti'nin engellenmeye çalışıldığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"2013 ve 2014 yıllarında ülkemizde yaşanan bazı olumsuzluklar, Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları ve 6-7 Ekim olayları, ülkemiz, partimiz ve liderimize yapılan girişimlerdir. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonu ve 6-7 Ekim olaylarından edindiğimiz sonuç şudur, sandıktan ümidi kesenler halkı sokağa davet etmektedir ve sokaktan iktidar devşirme isteğindedirler. Sandık ve millet iradesinden başka hiçbir güce geçit vermeyeceğiz. Saydığımız tüm bu gerekçelerden dolayı 2015 seçimleri çok önemli. Partimiz ve ülkemizin geleceği açısından başarılı olmaya mecburuz. Tüm teşkilatların ayrı ayrı sorumluluk alanları var."

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de halkın yolundan ayrılmayan bir parti olduklarını, doğruyu her zaman göreceklerini belirterek, teşkilatlara da büyük görevler düştüğünü aktardı.  

AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman da seçimlerde sandık başındaki görevlilerin çok dikkatli olması gerektiğini dile getirerek, "Sandık namustur, sandığa sahip çıkacağız. Hedefimiz, 400 milletvekili" dedi.