İZMİR (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Türkiye'de sürekli gaza basan siyasetçiler de oldu, sürekli frene basanlar da. Türkiye ne çektiyse bunlardan çekti. Biz ikisinde de olmadık. Yapacaklarımızı söz verdik, yapamayacaklarımızı asla söz vermedik. Aldatan olmadık, aldanan asla olmadık" dedi.

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katılan Yıldırım, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin yeni bir yolculuğa çıktığını, o yolculuğun yeni Türkiye'nin, cumhuriyetin 100. yılının müjdecisi olduğunu belirtti. 

Yıldırım, AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlatarak, önce hizmet sonra siyaset diye yola çıktıklarını, hizmeti siyasete feda etmediklerini, bu nedenle her seçimde millet desteğini artırdıklarını söyledi. Yaptıkları bölünmüş yol, tünel, viyadük çalışmalarını hatırlatan Yıldırım, "Karayollarında en büyük hizmet bu bölünmüş yolların yapılması değil, en büyük iş karayolları hayat kurtarıyor. Trafiğimizi 2,5 kat arttı ama ölümlü kaza sayısı azaldı. Kazalar neden oluyor, sürücü hatalarından, yollar şeytan dürtüyor gaza bas diye. Niye arabaya gaz, fren koymuşlar, yeri geldiğinde gaza basacaksın, yeri geldiğinde frene. Türkiye'de sürekli gaza basan siyasetçiler de oldu, sürekli frene basanlar da. Türkiye ne çektiyse bunlardan çekti. Biz ikisinden de olmadık. Yapacaklarımızı söz verdik, yapamayacaklarımızı asla söz vermedik. Aldatan olmadık, aldanan asla olmadık" diye konuştu. 

Yıldırım, dünyanın krizde olduğu zamanlarda Marmaray, dünyanın en büyük havalimanı, İzmit körfez geçidi gibi çok önemli projeleri yaptıklarını ifade ederek, şunları belirtti:

"Bunlar olunca, 'bunlar da fazla oluyor, Türkiye kim Marmaray' gibi bir projeyi yapmak kim, dünyanın en büyük havalimanını yapmak kim, şurayı bi karıştırın'. Gezi olayları hemen piyasaya sürüldü. Bu tesadüf değil, kıskançlık başka bir şey değil. Bu millet, bu ecdat dünyaya barış, huzur getirdi, onun evlatları da dünya barışı için çalışacak. Irak'ta, Suriye'de, Ukrayna'da, Filistin'de masum insanların, çocukların ölümünü kayıtsız izleyen dünyanın süper güçleri... Ne kadar güçlü, zengin olursanız olun, değil mi ki bir masum yavru, insan hayatını kaybediyor, kayıtsız kalıyorsunuz bu insanlık sizden bunu hesabını soracak. Masum, ezilen insanlara kayıtsız kalmadık . Daima onların gür sesi olan bir ses vardı, o ses Recep Tayyip Erdoğan sesidir." 

Türkiye'nin ilk defa halkın doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanına sahip olduğunu dile getiren Yıldırım, cumhurbaşkanlığı makamının artık milletin kendi makamı haline geldiğini, cumhurbaşkanlığına herkesin rahat girip çıkabildiğini kaydetti.

Yıldırım, yeni Türkiye yolunda bayrağı devralan Ahmet Davutoğlu'nun aynı kararlıkla, millete hizmet uğrunda çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, "Hep bizden şunu beklediler, Tayyip Erdoğan gidiyor, AK Parti de ANAP'ın durumuna düşecek. Bunun için çok beklentiye girdiler. Ama şunu hesap edemediler, AK Parti'de ben yok, biz var, dava var, millet sevdası var. işte bu sevdayla yolumuza devam ediyoruz."

- "AK Parti İzmir'e şaşı bakıyor diyen kardeşlerimize duyurulur"

Yıldırım, İzmir'de 13 yıl içinde, verilen destekler hariç 15 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktararak, "Hükümet, AK Parti İzmir'e hizmet yapmıyor, şaşı bakıyor diyen kardeşlerimize duyurulur" dedi.

Yerel seçimlerde İzmir'in kendisini seçmediği için hizmetten vazgeçmediğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini "Daha çok hizmet yapacağız, 2015 de İzmirliler eğer bir üzüntü duyuyorsa en güzel fırsat" diyerek tamamladı. 

Konuşması sırasında zaman zaman sesi kısılan Yıldırım, "Ses arızaya geçti, muhalefetle başa çıkıyorum da şu sesimle başa çıkamıyorum" dedi.