Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Van’da partisinin ‘Halkla İlişkiler Birim Toplantısı’na katıldı.

Gürpınar Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıya katılan Çalık, AK Parti’nin her zaman ilklerin partisi ve bir marka olduğunu belirterek, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik ve şimdi hiçbir şey eskisi gibi değil. Daha önce IMF’den borç alan bir ülke varken, şimdi IMF’ye borç veren bir ülke var. Demokratikleşme ve özgürlüklere bakın. İnsan hak ve özgürlükleri bakımından çok önemli çalışmalar yaptık. Anaların çocuklarıyla ne mapusta, ne hastanede Türkçe bilmemelerine rağmen Kürtçe konuşmaları yasaktı. Ceberut devlet anlayışıyla sadece devletin kendi kimliği vardı. Devletin milleti vardı. Biz yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye’yi inşa ederken, borçlarını sıfırlayan, tüm dünyanın kulak verdiği bir ülke olurken, Van’a da çok önemli yatırımlar getirdik" dedi.

12 yıllık iktidarları süresince Van’a yapılan yatırım miktarının 14,4 milyar lira olduğunu vurgulayan Çalık, Van’daki yatırım miktarının geçmişteki Türkiye’nin bir yıllık bütçesi olduğunu söyledi. AK Parti’nin önceki dönemlerde eskiyen bütün işleri yerine getirdiğine dikkat çeken Çalık, “Türkiye’deki acıların sonlandırılması, insan hak ve özgürlüklerinin iadesi için Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ni başlattık. Biz 2 yıldır analar ağlamasın dedik ve inşallah bundan sonra cenazeler gelmesin diyoruz. Ama ‘çözüm süreci yeniden gözden geçirilsin’ diyenler var. ‘Seküler güçler mücadeleye devam etsin’ diyen Van Milletvekili Aysel Tuğluk var. İnadına barış, inadına kardeşlik diyoruz. Biz AK Parti olarak tüm Türkiye’nin partisiyiz ve diğer partilere örnek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.