AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Midyat Belediyesini, AK Parti İlçe Başkanlığını ve esnafı ziyaret etti.

Mardin’de partisinin düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın ardından Midyat’ta gelen Gül, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nu makamında ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül’le Mardin İl Başkanı İbrahim Fide eşlik etti.

Belediye Başkanı Nasıroğlu, Midyat’ın tarihi, kültürel, etnik, coğrafik, ekonomik ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ise buradaki ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek açıklamalarda bulundu. Gül, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Mardin’de son dönemlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e bu konu ile ilgili her türlü tedbirlerin alınmasıyla ilgili talimatlarını verdiklerini söyledi.

Gül, daha sonra yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Son zamanlarda yani 6-7 Ekim olaylarında doğrudan Mardin’de turizm olumsuz etkilendi. Bütün yaraları da sarılacak. Vatandaşlarımızın valiliklere gönderilen ödeneklerle zararları tazmin edilecek. Demokrasi ve güvenlik paketi tamda bunun için bütün Türk’üyle, Arap’ıyla ve Kürt’üyle bütün vatandaşlarımızın özgür, güvenli ve huzur içerisinde yaşamaları için bütün tedbirler alınacak. Buradaki temel düşünce milletimizin huzurunu bozmasına kimsenin fırsat vermemektir. Tabi, çözüm sürecinin temel amaçlarından birisi de, malum Haziran ayında bir yasa meclisten çıktı. Çözüm süreci ana çerçeve yasası… Çözüm süreci sadece siyasi bir anlamda toplumsal bir beraberlik anlamında çok ciddi katkılar olmakla birlikte bölgenin ekonomik olarak da kalkınması için çok ciddi büyük katkıları olacak. Çünkü bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının tehditlerle, şantiyelerin basıldığı ortamlarda yatırım yapamaz. Yatırım yapmak isteyenler bu olaylarda Mardin’de olay olunca yatırım yapmaz.”

Yaşanan son olaylarda Mardin’e yatırım yapmak isteyen bir iş adamının tereddütleri olduğundan bahseden Gül, hükümetin bu tedbirli açıklamalarıyla beraber tekrar yatırım yapmak için düşünmeye başladığına dair beyanatı olduğunu söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çözüm sürecinin hem siyasi, toplumsal birlik ve beraberliği sağlamak hem de ekonomik olarak bölgenin turizm açısından da kalkınması için çok büyük katkısı olacaktır. Bölge maddi ve manevi açısından sıçrama yapacaktır. Zaten Mardin’de hükümetimizin yaptığı katkılar saymakla bitmez. Ama bu ikliminde bu anlamda sağlanması buraya gelecek turistlerin de rahat gelmesine vesile olacak. Yani burada olaylar olursa akşam televizyonda ’Midyat’ta sorun var, Mardin Kızıltepe’de sorun var’ diye haberlerde görürse kimse buraya gelmez. Yani dünyanın 7. harikası burada olsa yine gelmez. Güvenlik bu anlamda çok önemli… Fakat biz burada Mardin gibi, Midyat gibi kadim şehirlerimizin hem turizm, hem ekonomik olarak canlanması için bu tedbirlerin alınması onlara da katkı sağlayacaktır. Bizim Mardin’de Midyat, çok büyük bir seçim başarısı göstermiştir. Bunun için ben çok teşekkür ederim.”

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ise Gül’e, Midyat ile özdeşleşmiş gümüş işlemeli telkari tepsi hediye etti.

Abdülhamit Gül daha sonra AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret etti. Burada, AK Parti İlçe Başkanı Av. Bekir Melih Güneştan, Kadın Kolları Başkanı Av. Neşe Ergen, Gençlik Kolları Başkanı Atilla Yarış ve partililerle bir süre görüştü.

İlçe Başkanı Güneştan, Midyat AK Parti teşkilatının büyük bir uyum ve ahenk içerisinde çalışmalarını sürdürmekte olduğunu söyleyerek, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’ün Midyat ziyareti bizi onurlandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gül ve beraberindekiler daha sonra esnaf ziyareti yaparak, kent müzesini gezdi. Yapılan gezinin ardından Mardin’e hareket eden Gül, Maliye Balanı Mehmet Şimşek’in de katılacağı Fikir Sofrası Toplantısına katılacak.