SAMSUN (AA) - AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, bir restoranda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terörle mücadele

Türkiye'de 7 Haziran seçimleri sonrası "eş zamanlı düğmeye basılarak başlatılan" bir terör sorunu olduğunu ifade eden Karaaslan, "Bunla ilgili gerçekten çok önemli bir mücadelenin içindeyiz hep birlikte. Çünkü hem ulusal ham uluslararası boyutuyla ülkemizde gerçekten bize çok acılar yaşatan şehitler verdik. İstanbul Sultahmet'te, Ankara'daki iki patlamayla birlikte son dönemde acılarla dolu bir süreç yaşadık" dedi.

Karaaslan, özellikle 3 ilde yoğunlaşan çatışmalı bir dönem yaşandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Önce Silopi'de çatışmalar bitti. Silopi'de temizlik çalışmaları yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit çalışmaları yapıldı. İnşallah Silopi'de şimdi hayat normale döndü. Tekrar bir inşa süreciyle de birlikte orada insanımızı mağdur etmeyecek şekilde yaşam tekrar eskisinden daha iyi bir şekilde devam edecek. Cizre'de çok şükür çatışmalar bitti. Cizre'de temizlik çalışmaları belli bir aşamaya geldi. Aynı şekilde orada da tespit çalışmalarının bitmesiyle birlikte yeni bir süreç başlayacak. Diyarbakır Sur benim çok uzun yıllar üzerinde çalıştığım, iyi bildiğimi düşündüğüm, çok sevdiğim, hakikaten Türkiye için çok önemli bir değer olduğuna inandığım bir bölge. Sur içi 7 bin yıllık geçmişiyle çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, içinde 500'den fazla tescilli yapıyı, tarihi eseri barındıran gerçekten dünyada eşsiz bir yaşam alanı. Diyarbakır, ne karpuz şehri olarak ne de terör şehri olarak nitelendirilmeyi hak eden bir şehir. Dolayısıyla Diyarbakır'a inşallah o hak ettiği değeri tekrar kazandıracak çok önemli bir çalışma şu anda hayata geçiyor. Burada hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız hem Kültür ve Turizm Bakanlığımız hem Kalkınma Bakanlığımız hem de aynı zamanda oradaki bu yeni ihya sürecine katkı verecek politikaları şekillendirecek Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımız olarak hepimiz orayla ilgili olarak çalışma yapıyoruz."