AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Ülkemiz ne zaman çevresiyle ilgilenen ve bölgesel bir güç olma yolunda ilerlemeye başlasa ya darbelerle, ya koalisyon dönemleriyle önü kesilmektedir. İhtilaller bu ülkeyi fakirleştirmiştir, insanımızın ekmeğinden çalmıştır. Ama AK Parti dönemi milletle birlikte bunun hepsini elinin tersiyle itmiş, milleti iktidarın merkezine yerleştirmiştir. Türkiye 12 yıl öncesine göre siyah ve beyaz gibi bir değişime uğramıştır” dedi.

AK Parti Kazan İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi geniş bir katılımla yapıldı. Kongreye AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek’in yanı sıra Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bazı Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ve Ankara İl Başkan yardımcıları, AK Parti’nin çevre ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal katıldı. Kongreye katılan Mamak, Çubuk ve Kızılcahamam belediye başkanları kısa birer selamlama konuşması yaptı.

Kongre öncesi AK Parti Kazan İlçe Teşkilatı’nın yeni binasının açılışı dualarla yapıldı. Haluk İpek ve beraberindekiler, kurdelenin kesilmesinin ardından ilçe binasını gezerek bilgi aldı. Açılışın ardından kongrenin yapıldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi’ne gelen davetliler, buradaki ‘Fotoğraflarla Kazan’ sergisini gezdi. Kazan Belediyesi Seymen ekibinin gösterisiyle başlayan kongrede davetlilere Osmanlı şerbeti ikram edildi.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Sekreteri İpek, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İpek, “Ülkemiz ne zaman çevresiyle ilgilenen ve bölgesel bir güç olma yolunda ilerlemeye başlasa ya darbelerle, ya koalisyon dönemleriyle önü kesilmektedir. İhtilaller bu ülkeyi fakirleştirmiştir, insanımızın ekmeğinden çalmıştır. Ama AK Parti dönemi milletle birlikte bunun hepsini elinin tersiyle itmiş, milleti iktidarın merkezine yerleştirmiştir. Türkiye 12 yıl öncesine göre siyah ve beyaz gibi bir değişime uğramıştır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yapılan eleştirilere de cevap veren İpek, Türkiye’nin şu anda gelmiş olduğu seviyeye yakışan bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapıldığını, dünyayı gezmeyenlerin, bilmeyenlerin bunu eleştirebileceğini belirterek, “Bu milletin sarayıdır, dolayısıyla bu kadar küçük düşünceli bir muhalefet olamaz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edeceklerini söyleyerek, “Genel Merkezimizden ricamız bu seçimlerde milletvekili adaylarının ya mevcut milletvekilleri arasından ya da mutlaka ama mutlaka teşkilatımız arasından çıkmasını istiyoruz. Bizi satacak kişilerden olsun istemiyoruz” dedi.

Divan başkanlığını AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Bilal Temel’in yaptığı kongrede mevcut İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe yeniden seçildi.