AK Parti Grup Başkanvekili M. Belma Satır, “Cumhuriyete 365 gün bağlıyız” dedi.

Partisinin Amasya İl Başkanlığı’nın Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi Salonu’nda düzenlediği il danışma kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği 29 Ekim resepsiyonuna katılacağını belirten M. Belma Satır, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkanı ve yetkili organları 29 Ekim’i şölenlerle kutlamak gibi bir karar almışlar galiba. Dün benim oturduğum semtte anonslar vesaire yapılıyordu. Böyle belli günlerde sansasyon yaratmak için şov yapmak için yapılan şey değil. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne, geçmişten geleceğe, bu coğrafyada yaşayan herkese, bu coğrafyada üreten, rahmete kavuşan herkese saygı duyuyoruz. Sadece bir hafta değil. Cumhuriyete 365 gün bağlıyız. Sözde değil, özde cumhuriyeti seviyoruz. Bu ülkeyi daha ileri noktaya getirmek için de hep birlikte çalışıyoruz, çalışacağız. Tekrar Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, mutlu olsun. Bayramda inşallah hep birlikte görüşeceğiz” diye konuştu.

Muhalefeti eleştiren Ak Parti Grup Başkanvekili Satır, “Türkiye’de hiçbir zaman iyi bir muhalefet olmadı. Türkiye’de şov yapan, günü kurtarmaya çalışan, hiçbir projesi olmayan, hiçbir ufku olmayan bir muhalefet bir muhalefet ekibi var. Dolayısıyla inşallah istikrarın devamı için Adalet ve Kalkınma Partisi tekrar iktidar olmalı. Olacak ve hükümetlerimiz de devam edecek” şeklinde konuştu.

Ak Parti iktidarının yıkılması için Gezi olayları, kapatma davası, muhtıralar ve son olarak Kobani olaylarının denendiğine değinen Satır, bunların hepsinin üstesinden birlik, beraberlik ve sağduyuyla karşı durup başarıyla geçtiklerini vurguladı.

Programa, Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı.