AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, milli iradeye darbe olarak nitelendirilen 17 Aralık operasyonu ile ilgili açıklama geldi.

17 Aralıkta hükümete ve milli iradeye yönelik yapılan darbe girişiminin birinci yıl dönümünde AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım’dan açıklama geldi. Son bir buçuk yılı gerçek bir vatansever olarak değerlendirmek gerektiğini belirten Yıldırım, “Dış menşeili güçlerin ülke üzerindeki oyunlarını iyi görmek lazım. Onların dile getirdiği şekliyle, Türkiye artık kontrolden çıkmış bölgede söz sahibi bir güç olma yolunda hızla ilerlemektedir. Silah ticaretinden ekonomilerini ayakta tuttukları, sülük gibi petrollerini emdikleri Ortadoğu’nun ellerinden kayıp gittiğini görmek onlara acı veriyor. Bunu engellemek adına gezi olayları senaryosu ile başlatılan tiyatrosuna 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla final yapacaklardı. Ancak bu final yeni Türkiye’nin değil, senaryoyu yazıp oynayanların finali oldu. Memleketini ve bu topraklarda yaşayan insanları seven her insanın gerçek bir vatansever kimliği ile değerlerine sahip çıkması gerekir. Günlük hayatta en çok karşılaştığımız ’Düşmanımın düşmanı, dostumdur’ zihniyeti ile çok çirkin ittifaklar gerçekleştirilmektedir” dedi.

Parallel yapının yıllarca CHP’yi dinsizlikle, Kur’an yakmakla suçladığını, şimdi ise onlar için oy istediğini söyleyen Yıldırım, “Ahlak, din, insanlık kavramlarından çok uzakta olduğunu gördüğümüz bu çirkin ittifaklardan Rabbimim hepimizi korusun. Biz ehli sünnet olduğunu düşündüğümüz herkese kucak açtık kimsenin namazından şüphe etmedik. Ancak takiye yapanların takkesi düştü kel göründü. Yerelde olsun genelde olsun düşmanımın düşmanı benim dostumdur mantığı ile hareket eden yolda görse selam vermeyeceği adamlardan medet uman, çirkin ittifaklar kuran ve fitne üretenlerin sonu aynı olacaktır. 2015 seçimleri yeni Türkiye mi yoksa eski Türkiye mi sorusunun cevabı olacaktır. Rabbim yarın ülke üstünde oynanan oyunları göremeyen ve sokaklara dökülecek saf ve kandırılmış insanlarımıza akıl fikir ihsan eylesin. Rabbim bu ülke topraklarında yaşayan tüm kardeşlerimizi vatansever bilinçle aydınlatsın. İttifak içinde fitne ve nifak tohumları eken, ahlak yoksunu, basiretsiz, kabiliyetsiz, riyakarları da ıslah etsin. Rabbim kılıcımızı Hazreti Ali’ninki gibi keskin, terazimizi Hazreti Ömer’inki gibi adaletli kılsın” dedi.