AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin, “Kirli oyunlar sahnelemek istediler. Bütün bu yaşanılanlardan sonra kamu güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu ve hazırlanan güvenlik paketinin yerinde bir karar olduğunu daha iyi görmekteyiz” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan ve 3 kişinin ölmesine neden olan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sürecin yeni bir başarı evresine taşındığı bugünlerde, 6-8 Ekim provokasyonunda olduğu gibi dün Cizre’nin Nur Mahallesi’nde aynı kirli oyunun sahnelenmek istendiğini belirten Altaç, “Gördüğümüz gibi bazı derin unsurlar Cizre’de daha önceden hazırlığı yapılmış bir planla, mahalleye güvenlik güçlerinin girmesini engelleyecek hendekler kazmış, telefon hatlarını kesilerek iletişimi engellemeye çalışmış ve mütedeyyin vatandaşlarımızın yaşadığı evlere saldırarak değişik siyasi grupları şiddet ortamına çekme çabasında bulunmuştur. Bu organizasyonda Cizre Belediyesi’nin aktif rol alması da ayrıca tartışılması gereken büyük bir olaydır. Belediyeye ait kültür merkezi binasında uzun namlulu silahlarla vatandaşlarımızın evlerine ateş açılması, ayrıca yakılan evlere Cizre Belediyesine ait itfaiyelerin gitmemesi insanı değerlerden uzaklaşmış bir davranıştır” dedi.

“HALKIMIZ DAHA İYİ ANALİZ ETMEKTEDİR”

Bir takım art niyetli çevrelerin, hükümetin kamu düzenini ilgilendiren güvenlik paketine karşı çıkmasının altında yatan nedenleri şuan halkın daha iyi analiz ettiğini aktaran Altaç, “Bütün bu yaşanılanlardan sonra kamu güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu ve hazırlanan güvenlik paketinin yerinde bir karar olduğunu daha iyi görmekteyiz. Hükümetimiz çözüm sürecinde kararlı bir şekilde devam ederken bir yandan da bölgede yaşayan tüm yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirler almaktadır. Yaşanılan bu son olayında büyük üzüntüsü yaşamaktayız. Sokakların terörize edilmemesi için toplum olarak üzerimizde büyük bir sorumluluk bulunmaktadır. Halkımız büyük bedellerin ödendiği kardeşliğimizin teminatı olan çözüm sürecine dört elle sahip çıkmaktadır. Halkımız, bu süreçte iç ve dış mihraklar tarafından hazırlanan provokasyonlara alet olmayacak ve Allah’ın izniyle bu oyunları bozacaktır” şeklinde konuştu.