AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Bizim tek bir kırmızı çizgimiz vardır; o da öldürmeyeceksin. Onun için öldürenlerle ve katillerle mücadele sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, bu topraklarda yaşayan herkesin görevidir. O yüzden bu referandum, partiler üstü bir meseledir. Devletimizin geleceği için beka meselesidir. Hepimizin meselesidir” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Mardinliler Federasyonunun (MARDİNFED) düzenlediği programa katıldı. Federasyon binasında gerçekleşen programa, Dr. Temurci’nin yanı sıra İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, İl Mali ve İdari İşler Başkanımız Cihan Öztunç, Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter ve MARDİNFED üyeleri katıldı.

Programda, İlçe Başkanı Görk, Belediye Başkanı Demir ve MARDİNFED Başkanı Biter birer konuşma gerçekleştirdi. Temurci, yaptığı konuşmada, Mardin’in önemine ve tarihine değinerek, “İstanbul bizim medeniyetimizin en renkli şehirlerinden bir tanesidir. Şu anda bir kardeşlik sofrasında beraberiz. Bence her şeyden önemli olan, bu sofrada hep birlikte bulunabilmektir. Onun için değerli başkana böyle bir sofrada bizi buluşturduğu için yürekten teşekkür ediyorum. Mardinlilerin dediği gibi, ‘Gecesi gerdanlık, gündüzü seyranlık olan şehir’ o şehri selamlıyoruz” dedi.

“FETÖ başarmış olsaydı, bugün buralara olamazdık”

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminden de bahseden Temurci, “Biz o gecenin sonunda millet olarak zaferi elde edememiş olsaydık, Allah muhafaza bugün buralarda olmazdık. Onun için o gece, alçak FETÖ bunu başarmış olsaydı Sultan Abdülaziz’in başına ne geldiyse, Recep Tayyip Erdoğan’ın başına da o gelecekti. 15 Temmuz gecesi halen o helikopterin içinde kimin olduğunu merak ediyoruz. Bugün batıya baktığımızda, 15 Temmuz’da bizim önümüze ikinci Sevr Anlaşmasını getireceklerini hepimiz anlıyoruz. Artık taşeronlar devre dışıdır. Bu çorabı başımıza örenlerin kim olduğunu daha net görebiliyoruz. Bu millet yüzyıl önce neyi yaşadıysa, şu anda da bu topraklar aynı şeyi yaşadı” ifadelerini kullandı.

“Tek bir kırmızı çizgimiz vardır; o da öldürmeyeceksin”

Başkan Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Norveç, Danimarka değildir. Türkiye, dört bir yanı kuşatılmış ateş çemberidir. Türkiye geçekten Avrupa ve Asya’nın ortasında köprü konumundadır. Osmanlı bakiyesi, büyük bir imparatorluğun temsilcileriyiz. Biz herhangi bir ülke değiliz. Bize bakanlar, biz ayağa kalkarsak sadece Türkiye değil, bir coğrafyanın ve ümmetin ayağa kalkacağını çok iyi biliyorlar. Bizim tek bir kırmızı çizgimiz vardır; o da öldürmeyeceksin. Onun için öldürenlerle ve katillerle mücadele sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, bu topraklarda yaşayan herkesin görevidir. O yüzden bu referandum, partiler üstü bir meseledir. Devletimizin geleceği için beka meselesidir. Hepimizin meselesidir. Toplum olarak siyasi çekişmeleri bir kenara bırakalım. 15 Temmuz gecesinin birlik ruhuyla ‘evet’ diyelim. Yenikapı’daki kardeşlik ruhunun devamı için, güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için ‘evet’ diyelim. Demokrasimizin, özgürlüklerin, insana saygının hakim kılınması için birlikte ‘evet’ diyelim.”

Başkan Dr. Temurci konuşmasının ardından üyelerin sorularını yanıtladı. Gece, Dr. Temurci’ye hediye takdim edilmesinin ardından son buldu.