AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, kardeşliğin önemine vurgu yaparak, “Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, sadece Kürt veya Türk kardeşime kurşun sıkmadı. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve geleceğine kurşun sıktı” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Van Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen programa katıldı. Esenyurt Nikah Sarayı’nda gerçekleşen programa, Dr. Temurci’nin yanı sıra İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, Van Dernekleri Federasyonu (VANFED) Başkanı Fevzi Donat, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, Van İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, Anadolu Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Yusuf Tuncil ve federasyon üyeleri katıldı.

Programda İlçe Başkanları Değer ve Damat ile VANFED Başkanı Donat, Vakıf Başkanı Ağar, Dernek Başkanı Hatunoğlu ve Konfederasyon Başkan Yardımcısı Tuncil, birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından kürsüye gelen Başkan Dr. Temurci, “Vanlılar, en az kahvaltılarının zenginliği kadar gönlü zengin insanlardır. Bugün tarih kadar eski ve asil olan, birçok medeniyete başkentlik yapmış, Van’ımızın mensuplarıyla burada birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizi böyle bir kardeşler sofrasında buluşturduğu ve bir araya getirdiği için federasyon başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, geleceğimize kurşun sıktı”

“Mevla’nın kardeş kıldığı bizler, bir ve beraber olarak büyük Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” diyen Dr. Temurci, “Kardeşler topluluğu olarak her şeyden önce birbirimizi seviyoruz. Bir kırmızı çizgimiz var, o da öldürmeyeceksin. Bu topraklarda yaşayan Kürdün, Türkün, Arnavut’un, 77 milletin ve her türlü dinden olan kardeşimin de kanını akıtmayacaksın. Önce kucaklayacaksın. Biz bu ülkenin her anlamda gerçek sahipleriyiz. Eksikler olabilir mi? Olabilir. Bunu da birlikte konuşacağız, tartışacağız, eksileri de birlikte tamamlayacağız. Dolayısıyla el birliğiyle yarınların büyük ve güçlü Türkiye’sini birlikte kuracağız. Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, sadece Kürt veya Türk kardeşime kurşun sıkmadı. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve geleceğine kurşun sıktı. Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, vatan haini teröristlerdir” ifadelerini kullandı.

“Sistemin tamamen milletleşmesi lazımdır”

Başkan Dr. Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Anayasa’nın değişmesini istikrar ve demokrasinin kurumsallaşması için istiyoruz. Milletimizin yarınlara güvenle, korkmadan bakabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini istiyoruz. Ülkemiz 1950-1960 yılları arasında istikrar olduğu için gelişmiştir. Daha sonra sağ-sol olayları yaşandı. 1980’de, 28 Şubat’ta darbeler yapıldı. 2007’de e-muhtıra verildi. Son olarak 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Biz istiyoruz ki, bu ülkede bir daha darbeler olmasın. Bu ülkede istikrar kalıcı hale gelsin. Milletin seçtikleri hep iktidarda olsun. Bu ülkede milletin iradesi tankların altına alınmasın istiyoruz. Merhum Başbakanlar Menderes ve Özal’ın yaşadıklarını bir daha milletin seçtiği siyasetçiler yaşamasın istiyoruz. Bizim hamdolsun ki 2019’a kadar bir sıkıntımız yok. Biz şu an için değil, gelecek için bu ülkede yaşadıklarımızı evlatlarımız yaşamasın istiyoruz. Yönetilebilirlik sorunumuzun giderilmesi için sistemin tamamen milletleşmesi lazımdır. Devletin hiçbir kurumunun, ideolojik saplantılarla hareket etmemesi gerekiyor. ‘Cumhuriyeti biz kurduk, dolayısıyla bize aittir’ diyen CHP ideolojisinin bu ülkede son bulması lazım. Cumhuriyet ve demokrasi vesayetin girdabından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle kurtulabilir. Bizler millet olarak birlikte zaferler kazandık. 15 Temmuz’da birlikte mücadele ettik. Bu zaferin sahibi millet kendi anayasasını mutlaka yapacaktır.”

Dr. Temurci konuşmasının ardından federasyon üyelerinin sorularını yanıtladı. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program son buldu.