Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Oktay Saral, ‘Paralel Yapı’ operasyonu ile ilgili, “Millet iradesine dayanarak değil, uluslararası lobilere sığınarak iktidar olmak isteyen şantaj çetesini demokrasi gerekçesiyle himaye eden CHP de aynı münafıklığın içerisindedir” değerlendirmesini yaptı.

AK Partili Saral, yaptığı yazılı açıklamada, “Bana dünyanın en şen’i ahlakı nedir diye sorarsanız; münafıklıktır derim. Çünkü herhangi bir kavramı kalkan yapıp, mana hudutlarını ihlal ederek, mefhumu tahrip eden, toplumsal alanı riyakarlığa boğan bu ahlak, insanın yaradılış gayesine, orijinalitesine, fıtratına düşmandır. Bugün “hürriyet münafıkları” toplumu riyakarlığa esir ederek mefhum anarşizmiyle beraber içtimai itimatsızlık yangınına benzin taşımaktadırlar. Manasına tecavüz ettiği mefhumun savunuculuğuna soyunan ve hürriyeti, basının sahte vehimlerle toplumun idrakini manipüle etme imtiyazı, savcının sahte delillerle tutuklama keyfiliği olarak tanımlayan, buna muhalefet edeni de hürriyet ve demokrasi düşmanı olarak yaftalayan münafıklığın, ihtirasından başka aziz bildiği hiçbir kutsalı yoktur” ifadesini kullandı.

“Millet iradesine dayanarak değil, uluslararası lobilere sığınarak iktidar olmak isteyen şantaj çetesini demokrasi gerekçesi ile himaye eden CHP de aynı münafıklığın içerisindedir” diyen Saral, şöyle devam etti:

“Türkiye üzerinde terörü destekleyen ülke vehmi uyandırarak Türkiye’yi uluslararası planda açığa düşürmeye çalışan, hükümeti düşürme kastıyla vatanı düşürmeyi göze alacak kadar gözü dönmüş çetenin vatana ihanetini “özgürlük” olarak tanımlayan şah damarı kırık bir demokrasi gerçek hürriyeti himaye edemez. Gezi Parkında paralel ile el ele verip Taksim Meydanı’nı Kızıl Meydana çevirmeye çalışan vatanı koltuğu kadar dar, bu vatana değil de Telaviv’e, Washington’a yar olan hürriyet ve demokrasi münafıklarının arasında yüzük kardeşliği mi yoksa kaset kardeşliği mi var?

Dün sahte delillerle daha doğrusu delil sahtekarlığı ile yani iftira ile adam astırmaya çalışan; bu gün ise dönüp basın özgürlüğü üzerinden suç bastıran, 17 Aralık kumpanyasının talimli aktörlerine millet değil de İsrail gazeteleri, Londra basını, Amerikan sefareti sahip çıkıyorsa; millet vicdanında bunlar, hürriyet münafığı olarak mahkum edilmiştir.”