KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim yaklaştıkça bu HDP'liler herkese şirin görünmeye çalışıyorlar. Yine demokrasiye sarıldıklarını iddia ediyorlar. Çatışmasızlıktan bahsediyorlar. Biz de diyoruz ki çatışmasızlık değil sadece, silahlar toprağa, magmaya kadar gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Müftülük Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka seslendi.

7 Haziran seçimlerinden sonra yapılan koalisyon görüşmelerini anlatan Davutoğlu, CHP'nin koalisyon görüşmelerinde eğitimde, dış politikada 180 derece değişiklilik istediğini, bunu geri çevirdiklerini söyledi.

Davutoğlu, "Biz hiçbir zaman 13 yıllık iktidarın kazanımlarını tartışma konusu yapmayız, 13 yıl Türkiye için ak yıllardır" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Davutoğlu, alandakilerin yuhalaması üzerine "Yuh demeyin, 1 Kasım'da millet ona 'hayır' demenin bedelini ödetecek" diye konuştu.

Bahçeli'nin tüm tekliflerini reddettiğini kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ne dediysek 'hayır' dedi. Millete hizmet etmek isteyen, milletin sorumluluğunu almaktan kaçar mı? Millete hizmet etmek isteyen, tam da terörle mücadele sürerken 'Gel bu taşın altına elimizi sokalım, bu terör belasıyla beraber mücadele edelim' diyenlere hayır diyebilir mi ama Bahçeli dedi. Biz terörle mücadelede gecemizi gündüzümüze katarken o her türlü teklifimize 'hayır' dedi. Yani şunu dedi 'Siz gidin terörle mücadele edin, ben rahat koltuğumda oturayım.' Peki terörle mücadelede bizi yalnız bırakana Kahramanmaraş oy verir mi? MHP'li o samimi kardeşlerim, terörle mücadelede bizi yalnız bırakan Bahçeli'ye oy verir mi?"

-"Sorumluluktan kaçmayan tek parti AK Parti oldu"

Diğer partilere oy veren vatandaşlara seslenen Davutoğlu, son 3 ay içinde hiçbir sorumluluktan kaçmayan tek partinin AK Parti olduğunu söyledi.

AK Parti'nin zor günlerin partisi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Memleket işgal altındayken köşesinde oturanlar gibi memleket terör saldırısı altındayken her teklifimize 'hayır' diyenler bizi de anlayamaz, Kahramanmaraş'ı da anlayamaz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, HDP'nin ise bir kez daha terör kartını açtığına dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Türkiyelileşeceğiz) dedi, milletin ne dediğiyle değil Kandil'in ne dediğiyle ilgilendi. HDP yönetimi teröre karşı tavır almak yerine 'sırtımızı teröre verdik' dedi. Uyuyan polislerimizi Ceylanpınar'da şehit edince biz onlara da onların sırtını dayadıkları Kandil'e de gerekli cevabı verdik, vereceğiz. Yani birisi 'Ben sırtımı teröre verdim' diyor, diğeri de 'Siz gidin terörle mücadele edin' diye akıl verirken bizimle hükümet kurmaktan kaçıyor. İkisi de aynı mantığa dayanıyor bunların."

HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi seçim yaklaştıkça bu HDP'liler herkese şirin görünmeye çalışıyorlar. Yine demokrasiye sarıldıklarını iddia ediyorlar. Çatışmasızlıktan bahsediyorlar. Biz de diyoruz ki çatışmasızlık değil sadece, silahlar toprağa, magmaya kadar gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz. Bu milletin fertleri arasına, kardeşle kardeşin arasına fitne sokmak isteyenlere karşı dimdik duracağız. Biz bu oyunu biliyoruz. Bunlar seçime kadar 'demokrasi' derler, seçimden sonra 'Kandil' derler 7 Haziran'da olduğu gibi. Biz bu oyunu gördük, biliyoruz, bir daha oynamalarına izin vermeyiz. Milletimiz de bunların iç yüzünü biliyor. Hiç şüpheniz olmasın sandıklarda da inşallah milletimiz bunu onlara net olarak gösterecek."

-"Kendi siyasi hesapları peşindeler"

Meydandakilerin "Seni sevmeyen ölsün" şeklinde tezahüratta bulunması üzerine Davutoğlu, "Bizi sevmeyen ölmesin de sevmeyi öğrensin. Sevmeyi öğretmeye geldik" dedi.

Milletin bütün siyasi partilerden ülkenin sıkıntılarına çözüm üretmesini beklediğini dile getiren Davutoğlu, diğer partilerin kendi siyasi hesaplarının peşinde olduklarını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Doğu ve Güneydoğu'daki bazı bölgelerde güvenlik nedeniyle sandık birleştirme taleplerini reddettiğini hatırlatan Davutoğlu, "Örgüt baskısı olmadan, herkesin hür iradesiyle oy kullanabilmesi için bazı sandık mekanlarının birleştirilmesi istendi ki güvenlik şartları sağlansın. Bu talep reddedildi. Bazı yerlerde vatandaşlar özgürce iradelerini kullanamıyordu. Bu kime yaradı, terörü destekleyen veya seçim güvenliğini tehdit edenlere yaradı" değerlendirmesinde bulundu.

Bunun Devlet Bahçeli'nin itirazı üzerine MHP temsilcileriyle HDP temsilcilerinin el ele vermesiyle reddedildiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Bahçeli HDP ile hareket ederek sandıkların Cizre'de, Silopi'de, Yüksekova'da daha güvenli şekilde belirlenmesine engel oldu. Mantık bu. Peki sebep ne, ne yapmak istiyor bunlar? Tek sebepleri var, 'Kime giderse gitsin oylar ama yeter ki AK Parti oy kaybetsin.' İyi de kardeşim Bahçeli'nin anlamadığı bu. Bu mesele artık bir AK Parti meselesi değil, bu mesele bir parti meselesi, bir şahsi mesele değil, artık bu mesele memleket meselesi memleket."

Memleket meselesini çözmek için Cumhurbaşkanının verdiği görevle seçim hükümeti kurulduğunu anımsatan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"MHP ve CHP 3 aylık bir hükümete bile Türkiye'ye katkıda bulunmak için 'evet' diyemediler. 3 aylık hükümete bile katılmayanlar, Anayasa'nın 'hükümete katıl, bakan ver' dediği yerde Anayasa'yı hiçe sayanlar, 3 ay bile sorumluluk almayanlar şimdi 1 Kasım'da 4 yıl için sizden sorumluluk alabilirler mi? 3 ay için bile elini taşın altına koyamayanlar, 3 ay için bile memleket için ter döküp gece uykusuz kalmayı göze alamayanlar sizden 1 Kasım için onay alabilirler mi? Alamazlar çünkü onların meselesi parti meselesi. Onların meselesi koltuklarını koruma meselesi. Onların meselesi şahsi geleceklerini koruma meselesi ama bizim meselemiz memleket meselesi."

(Sürecek)