AK Parti Manisa Milletvekili avukat İsmail Bilen 16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylaması öncesinde Selendi’de vatandaşlarla buluştu. Mevcut anayasanın adeta yamalı bohçaya döndüğünü anlatan Bilen, “1983 yılından bu yana bu anayasayı antidemokratik buluruz ve bunu da 17 belki 18 sefer değiştirmişiz. Yamalı bohçaya dönmüş. Bir tane ipi çekseniz patır patır bohça dökülecek. Bunu daha demokratik hale getirelim bizim derdimiz bu” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Av. İsmail Bilen Manisa’nın Selendi ilçesinde referandum çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Selendi İlçe Teşkilat binasında İlçe Başkanı Muharrem Sezer ve çok sayıda partili tarafından karşılanan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen burada partililere bir süre sohbet ettikten sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Selendi Devlet Hastanesini de ziyaret eden Bilen, hastalara geçmiş olsun dileklerini ileterek, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Tunay Ataman ve hastane idarecilerinden hastane hakkında bilgi aldı. Diyaliz ünitesinde yatan hastalara da geçmiş olsun dileklerini ileten İsmail Bilen, daha sonra kiraz diyarı olarak bilinen Pınarlar Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada kahvehanede kalabalık bir vatandaş topluluğuna hitap eden İsmail Bilen, 16 Nisan sonrası iki başlılığın ortadan kalkacağına değinerek darbeler anayasasının da son bulacağını söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, konuşmasında mevcut anayasanın darbeler anayasası olduğunu, bu yasanın değişeceğini, bundan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olacağını belirterek rejimin değil sistemin değişeceğini belirtti.

"Anayasa yamalı bohçaya döndü"

Konuşmasında 1980 darbesi yapıldığında hukuk fakültesi öğrencisini hatırlatan Bilen, şunları söyledi:

“1982 anayasası kabul edildi, 1983’ten bugüne anayasayı tartışıyoruz. 1983 yılından bu yana bu anayasayı antidemokratik buluruz ve bunu da 17 belki 18 sefer değiştirmişiz. Yamalı bohçaya dönmüş. Bir tane ipi çekseniz patır patır bohça dökülecek. Bunu daha demokratik hale getirelim bizim derdimiz bu. Cumhurbaşkanına çok yetki vermiş, başkan yetkisi vermiş mevcut anayasa. Cumhurbaşkanını verdiği bu yetkilere karşı da sorumlu tutmamış. Şimdi düşünsenize geçmişte yaşandı. İkisi de sosyal demokrat olan Ahmet Necdet Sezer ile rahmetli Ecevit. Masanın bir ucundan öbür ucuna anayasa kitapçığı fırlatması bu ülkeye kriz olarak yansıdı. O krizde bu ülkenin sanayicisi ‘Bir gecede servetimin yüzde 40’ını yüzde 50’sini kaybettim’ demişti. Bizler bir daha böyle krizler yaşanmasın diye uğraşıyoruz.”

Güçlü bir Türkiye için yola çıktıklarını kaydeden Bilen, “Bizim derdimiz AK Parti’den sonra da istikrarın sağlanması. Halka dayanan, halktan yetki alan, güçlü bir lider, güçlü bir cumhurbaşkanı, dünyaya da meydan okuyabilecek bir insan gelip çalışacak. Bu tek adamlılık olur mu? En büyük sorun da bu onu işlemeye çalışıyorlar, olmaz. CHP istediği kadar ’rejim değişiyor’ desin. Rejim değişmiyor. Sistem değişiyor. Rejim demokrasi rejimi. AK Parti demokrasinin bekçisi 15 yıldır. Demokrasi halk demektir. Halk iradesi demektir. Halktan kaçmamak demektir. Biz diyoruz ki, meclis yasama yapsın seçilsin. Yürütmenin başındaki adam da halktan yüzde 51 oy alsın gelsin ülkeyi 5 yıl süreyle yönetsin. Başarırsa bu millet onu bir dönem daha seçsin. Gene başardı. Kusura bakma kardeşim. 2 dönem. Bunun ne ilgisi var rejim değiştirmekle” diye konuştu.

"Gensoruyu millet sandıkta yapacak"

Yeni anayasada gensoru olmaması eleştirilerine de cevap veren Bilen, “Anayasada gensoru varmış da koymamışız. Milletin seçtiğine nasıl gensoru yapacaksın? Gensoruyu millet yapacak sandıkta. 5 yılda bir yapacak. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız var, ya yarın kötü bir adam seçildi, yaramaz bir adam seçildi. 5 yıl sonra gelip oy isteyecek. Ve yüzde 51 oy alması gerekiyor. Akıllı adam seçildiğinin ertesi günü temiz bir sayfa açar, balkon konuşması yapar. Can havliyle halkı kucaklamaya gayret eder. Yoksa 5 yıl sonra rezil olur. Bakamaz senin yüzüne.” şeklinde konuştu.

Yeni anayasada seçilme yaşının 18’e indirildiğini anlatan Bilen, “Tüm Avrupa ülkelerinde seçme ve seçilme yaşı 18 biz de ‘Neden olmasın’ dedik. Bakın Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde kaç yaşındaydı? Fatih Sultan Mehmet 29 Mayıs 1453 tarihinde 19 yaşında idi. Neden 18 yaşında bir genç kardeşimiz milletvekili olmasın kendini yetiştirmiş bir genç milletvekili olmasın” dedi.

Pınarlar Mahallesi’nin ardından akşam saatlerinde Terziler Mahallesi’ni ziyaret eden Bilen, burada da vatandaşlar ile sohbet ettikten sonra yeni anayasayı anlattı.

İsmail Bilen’in Selendi ziyaretine Manisa İl Başkan Yardımcısı Şemsettin Şahin ve İl Yönetim Kurulu üyesi Malik Biber de eşlik etti.