Paralel yapıyla mücadele kapsamında parti içerisinde gerekli mücadelelerin yapıldığını kaydeden AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Geçmiş dönemde AK Parti’de ilçe başkanlığı yapıp o süreç içerisinde 17-25 Aralık’taki darbe ve ihanet operasyonunda bizim yanımızda durmayan, paralelle iş tutan ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleriyle ilgili kararlar alındı ve disipline sevk edildi” dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Memur-Sen İl temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu’nu ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kongrelerin tek listeyle yapılmasından yana olduklarını ifade eden Baybatur, Salihli kongresinin çift listeden dolayı değil, başka nedenlerden dolayı iptal edildiğini söyledi. Akhisar ve Sarıgöl’de çift listenin yarıştığını belirten Baybatur, “Çift listeye karşı bir tavrımız yok. Salihli’de, partimize özel bir durumdan dolayı iptal edildi. Bir ilçe dışında bütün ilçelerde kongre yapıldı. Gördes, Gölmarmara, Demirci, Soma ve Yunusemre ilçelerinde başkanlar değişti” dedi.

İL KONGRESİ 31 OCAK’TA

İl kongresinin 31 Ocak’ta yapılacağını söyleyen Baybatur, AK Parti’nin en önemli özelliğinin istişareye önem vermek olduğunun altını çizdi.

Baybatur, partinin bütün kademeleriyle istişare yaptıklarını belirterek "Muhalefet partilerinde grup başkan vekilleri değişiyor, kurultaya gidiyorlar. Güçlü başkan güçlü yönetim olsun istiyoruz. 2015 genel seçimleri var. Bu süreçte bir tane bile insanı kaybetmek istemiyoruz. İnsanları ötekileştirme gibi bir lüksümüz yok. Bundan önceki kongrelerinde çift liste vardı. Genel seçimlerde hedefimiz 330 milletvekili çıkararak anayasayı değiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

Paralel yapıyla mücadele kapsamında parti içerisinde gerekli mücadelelerin yapıldığını kaydeden Baybatur, şunları söyledi:

“Geçmiş dönemde AK Parti’de ilçe başkanlığı yapıp da o süreç içerisinde 17-25 Aralık’taki darbe ve ihanet operasyonunda bizim yanımızda durmayan, paralelle iş tutan ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleriyle ilgili kararlar alındı ve disipline sevk edildi. Bir ilçe başkanını disipline verdik, bir başkası kendisi istifa etti. Paralelle işbirliği içerisinde olanları kongrelerimizde yönetim kurullarımıza almadık. Bizle birlikte olmayanları partimizden tasfiye ettik. Manisa bu konuda parti içinde paralelle mücadeleyi layıkıyla yerine getirdi.”

VEKİLLİK KONUSU GENEL MERKEZİN TAKDİRİ

31 Ocak’taki il başkanlığı kongresinde genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacak olması nedeniyle il başkanlığına aday olmayacağıyla ilgili olarak Baybatur, “31 Ocakla ilgili durumumuz daha netleşmedi. Edirne’deki il başkanları toplantısında Genel Başkanımız ve Başbakanımızla bir araya gelme fırsatı buldum. Vekillikle alakalı durumu konuştuk. Ama daha bunu tamamlamadık. 10 gün içerisinde tekrar Ankara’ya gideceğim. Başbakanımızla görüşeceğim. Takdir genel merkezin. Başbakanımız bize derse il başkanı olarak görevine devam et, devam ederiz. Yok başka bir vazife kamuoyunda konuşulduğu gibi milletvekili konusunda vazife almam gerekiyorsa orada da vazife alırım. Hedefimiz partimizi güçlü bir şekilde ayakta tutmaktır. Davamızın genel seçimlerde başarılı olmasıdır. 32 yaşında iktidar partisinin il başkanı oldum. Bu şeref ve onur bana yeter” diye konuştu.

AK PARTİ’DE AĞABEYLİK

Baybatur’a, "AK Parti Tüzüğünde 3. dönem kuralı nedeniyle iki dönemi Manisa’da son dönemini de Bursa’da geçiren Bülent Arınç ve 3 dönemdir Manisa Milletvekili olan Hüseyin Tanrıverdi’nin yeniden aday olamayacağı ve bunun bir ağabeylik sorunu oluşturup oluşturmayacağı" yönünde bir soru soruldu. Baybatur da, bu soruya şöyle karşılık verdi: “Manisa’da bir ağabeylik sorunu yaşanmaz, Manisa’da ağabeylik diye bir olay yok. Bülent Arınç’ın pozisyonu çok farklıdır. Bülent Arınç, AK Parti siyasi hareketinde 3 saç ayağından biridir. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç. Bülent Arınç’ın kendine has özgün bir ağırlığı vardır. Bir ağabeylikten öte bir saygı, muhabbet ve sevgiden kaynaklı insanların ona danışması, istişarede bulunması. Bu çok doğaldır. 40 yıldan beri siyasetin içinde bir insan. Hüseyin Tanrıverdi de Partimizin Genel Başkan Yardımcılığını yapmış, şuan Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi olan sendikacılık geçmişi olan ve önemli çalışmalara imza atmış kıymetli bir milletvekilimizdir."

AK Parti’de ağabeylik olmadığını anlatan Baybatur, "AK Parti’nin ağabeylik yeri il başkanlığı makamıdır. Manisa’daki yerel siyaseti tanzim eden il başkanlığı makamıdır. Bütün milletvekilleri hepsi birbirinden kıymetlidir” dedi.