AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasını AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz yaptı. Açıkgöz bugüne kadar kendisiyle birlikte hizmet eden tüm arkadaşlarına teşekkür ederken yeni yönetimde olacak partililere ise başarılar diledi.

İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, milletvekilleri ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ardından kürsüye çıkan Bakan Faruk Çelik, şunları kaydetti.

“Bugün burada sevgili Nevşehirliler ile 5. Olağan Kongremizde sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Öncelikle AK Parti teşkilatlarına bundan önce hizmetlerini esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, bundan sonra görev alacak tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Bugün burada gerçekten çok uyum içerisinde çalışan bir parti teşkilatı görmekten dolayı son derece mutluyum. Milletvekili arkadaşlarımızdan, Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza son derece uyumlu bir çalışma yaptıklarını görüyorum. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’mizin geleceğine, Nevşehir’imizin geleceğine hizmet için çalışıyorlar darısı diğer illerimizin başına diyorum. Ve hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi Muharrem ayındayız. Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Şimdi küresel bir ekonomi var dünyada ciddi sıkıntılar var ciddi problemler var ekonomi küçülüyor. Birde gelişmekte olan bizim gibi ülkeler var. Bizim gibi ülkeler iyi kalkınıyor. Üretmekte olan ülkeler gelişen ülkelere satıyorlar. Onlarda daralma olunca bizde daralma oluyor. Böyle bir sıkıntı var dünyada. Şimdi bir tane de içerisinde girmek istediğimiz AB ülkeleri var. Avrupa Birliğinde de iki tane sıkıntı var. Bunlardan bir tanesi siyasi anlamda istikrar bulamıyorlar. Bir defa İngiltere’de Çalışma ve Sosyal Bakanlar toplantısına katılmıştım. Dediler ki ’siz Türkiye’de birliği siyasi istikrarı nasıl sağlıyorsunuz. Bizde iktidarların ömürleri iki yıla inmeye başladı. Siyasi istikrar hiç yok’ dediler. ’Ben size bir şey demeyeceğim. Ancak Tayyip Erdoğan’ı çağırırsanız size bu konuda yol gösterir’ dedim. O zaman baktılar güldüler gerçekten de bizlere imreniyorlar. Bu istikrarın neler getirdiğini Avrupalılar gerçekten çok iyi biliyorlar. Kendilerinde bir siyasi istikrar yok aynı zamanda yapısal sorunlar var. Yunanistan’a 300 milyar dolar verdiler. Ama bir bakıyorsunuz Yunanistan ortadan kayboldu. Ya bize 300 milyar dolar verseler Allah’ın izni ile yapılan hizmetlerin iki katını üç katını yapabiliriz. Ama böyle bir Avrupa Birliği kendi içerisinde çelişkiler yaşıyor işte Türkiye’de böyle bir Avrupa Birliği ile karşı karşıya. Bölge bin bir sıkıntılar ile iç içe. Arkadaşlar, Nevşehirliler Arap baharını biz icat etmedik. Arap baharını biz çıkarmadık Türkiye olarak. Şu Irak’taki çatışmaları, Irak düzelecek çok güzel olacak, Irak merkez olacak deyip Irak’a bombaları yağdıranlar. Onlar ortaya çıkardı onların politikaları ortaya çıkardı.”

Çelik, şöyle devam etti:

"Arap baharı öncesi Suriye’de halk hareketi öncesinde Türkiye tavsiyelerde bulundu. Yapmayın dedik. Halkı dinleyin, Türkiye’nin demokrasisinden yararlanın diye Esad’a söylendi. Bugünkü Başbakanımız tam 6 saat bunları anlattı. Bir daha gidildi bir daha anlatıldı. Bakın halka bomba ile yaklaşmayın, halka silahla yaklaşmayın oturun demokratlaşın bu halk senin arkanda duracak. Biz de Türkiye olarak, komşu olarak her türlü desteği vereceğiz. Şimdi diyorlar ki Suriye ile çok iyiydiniz de ne oldu da Suriye ile aranız bozuldu, nedir sebebi diye soruyorlar. Ya kendi halkına bomba yağdıran kimseye bravo eskiden dosttuk bomba dönemine başladın yine dostluğa devam edeceğiz denilir mi Allah aşkına böyle bir şey yapabilir mi Türkiye. Bunu anlamayan acizler. Türkiye ile Suriye arasında neredeyse sınırlar kalkmış. 18 Bakan kalkıp gitmişiz imzaları atmışız. Neredeyse iki ülke tek devlet havasında bütünleşmeye doğru giderken bu tablonun ortaya çıkması Türkiye’nin değil, Suriye yönetiminin millet iradesini hiçe sayması ve millete bomba yağdırmasıdır. Ne Suriye fotoğrafı ne Irak fotoğrafı ne mısır fotoğrafı ne Ortadoğu fotoğrafı Türkiye’nin öncülüğünde oluşan Türkiye’nin arzuladığı bir fotoğraf değildir. Fotoğrafın son karesi ise Kobani’dir."

Bakan Faruk Çelik’in konuşmasının ardından ise AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına tek liste halinde giren mevcut Başkan Salih Açıkgöz partinin yeniden Merkez İlçe Başkanı olarak seçildi.