NİĞDE (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Dış mihraklar, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemeyenlere rağmen sizin ve bizim kararlığımız sürdükçe bu ülke büyümeye, gelişmeye devam edecek" dedi.

Elvan, 5 Şubat Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Niğde 5. Olağan İl Kongresi'nde, yola çıktıklarında halkın hizmetkarı olacaklarını, her türlü vesayet odaklarına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini, darbe girişimlerine karşı dimdik ayakta duracaklarını ve Türkiye'yi güçlü ve istikrarlı ülkeye dönüştüreceklerini söylediklerini anımsattı.

AK Parti'ye inanların güçlü desteğiyle bunların hepsini başardıklarını belirten Elvan, bu noktaya gelene kadar yollarına taş koyulduğunu anlattı.

Geçmişin hatırlanmasında fayda olduğuna dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Liderimizi yasakladılar, 'muhtar bile olamaz' dediler. Her türlü darbe girişiminde bulundular. 367 krizini yarattılar, muhtıra vermeye, partimizi kapatmaya çalıştılar. Önümüze her türlü engeli koydular ama o sizin dik duruşunuz Türkiye'yi bu konuma getirdi. 1994'te Türkiye, büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. 1999'da aradan 5 yıl geçti, ikinci krizle karşı karşıya kaldı. 2001'de yine Türkiye, üçüncü krizle karşı karşıya kaldı. Artık büyüyen, gelişen, kalkınan Türkiye yoktu. Kavga eden, istikrarsız, küçülen Türkiye vardı. Bakanlar Kurulu aylarca toplanamıyordu. Bakanlar birbiriyle kavga ediyordu. Bugün Bakanlar Kurulumuz her hafta toplanıyor ve 8-10 saat sürüyor. Devletin tüm meseleleri orada tartışılıyor.

Ülkede artık vatandaşlarımız, gençlerimiz, esnafımız, sanayicimiz, kadınlarımız Türkiye'den ümidini kesmişti. Böyle bir dönemde AK Parti ortaya çıktı. O darbe zihniyetine sahip kesimlerin bize karşı ciddi mücadele içinde olmalarına rağmen. Aslında 60 yıllık sürece bakacak olursak şunu görürüz. Bu 60 yıllık sürede milli iradenin ilk kez AK Parti iktidarıyla hakim kılındığını görüyoruz. İşte siz liderinize, Recep Tayyip Erdoğan'a, Ahmet Davutoğlu'na sahip çıktınız, bu ülke ve bu hükümetler dimdik ayakta durdu. Birilerinin geçmişte dediği gibi 'şapkamı alır, giderim' demedi liderimiz. 'Ben bu yola kefenimle çıktım' dedi."

- "Her türlü vesayete karşı mücadelemiz devam edecek"

Milli iradenin gücü karşısında hiçbir şeyin duramayacağını ifade eden Elvan, çok zor süreçlerden geçmelerine rağmen milletin istemesi, hükumetin arkasında durması halinde yapamayacakları hiçbir şey bulunmadığını vurguladı.

2023'te Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ülkesinden biri haline getirmek istediklerine işaret eden Elvan, şunları dile getirdi:

"Türkiye'yi dünyada küresel düzeyde güç sahibi ülke yapacağız' dedik ve bunu gerçekleştireceğiz. Bu konuda kararlıyız. Dış mihraklar, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemeyenlere rağmen sizin ve bizim kararlığımız sürdükçe bu ülke büyümeye, gelişmeye devam edecek. Türkiye, güçlendikçe, büyüdükçe ülkemizin de düşmanı artacaktır. Bize karşı hem içeride hem dışarıda mücadele edenler artacaktır. 17-25 Aralık darbe girişimlerini sizler de yaşadınız, bizler de. Bunlar kimlerle iş birliği yapıyor Allah aşkına? Vatanını, milletini seven, Türkiye'yi gider, birilerine şikayet eder mi? Türkiye, bu ülke aleyhinde mücadele eder mi? Bunları sizin de sorgulamanız gerekiyor. Her türlü darbe girişimine, vesayete karşı mücadelemizi kesinlikle sürdüreceğiz."

- Niğde'ye yapılan yatırımlar

Niğdelilerin hemşehrisi olduğunu kaydeden Elvan, bölge insanın vatanını, milletini, bayrağını ne kadar sevdiğini bildiğini ve gurur duyduğunu anlattı

Birçok engellemeye rağmen çok büyük başarılar sağladıklarını aktaran Elvan, dünyanın en büyük havalimanını, en uzun köprülerini, otoyollarını, bölünmüş yollarını inşa ettiklerini vurguladı.

Elvan, denizin altından tüneller açıp yollar yaptıklarına dikkati çekerek, "Bu kadar büyük gelişme gösteren, bu kadar büyük projelere imza atan hükümete karşı hem içeride hem dışarıda hükümetimizi, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı itibarsızlaştırma yönünde kampanya yürütüyorlar. Bunlara karşı mücadele edeceğiz çünkü üçüncü havalimanını yapmamızdan rahatsızlar. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsızlar ama büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Niğde'ye gereken her türlü desteği verdiklerini belirten Elvan, 12 yıllık sürede Niğde sınırları içinde 240 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, 1923'ten 2003'e kadar AK Parti öncesi dönemlerde yapılmış bölünmüş yolun tam 5 katını şehre kazandırdıklarını söyledi.

Elvan, bölünmüş yolları önemli ölçüde tamamladıklarını, bundan sonra yüksek hızlı trenleri konuşacaklarını, Karadeniz'den Akdeniz'e kadar hızlı trene kavuşturacaklarını, bununla yetinmeyip Antalya'dan Kayseri'ye yine hızlı tren hattının yatırım çalışmalarına 2015 sonu itibarıyla başlayacakları bilgisini verdi.

Elvan, daha sonra Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan 400 araçlık 2 katlı otopark ve meydan düzenlemesinin açılışını gerçekleştirdi.