ANTALYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya mitinginde açılan dev Türk bayraklarını işaret ederek, "Görsünler, 'sırtımızı dağa dayadık, terör örgütüne dayadık' diyenler bu al bayrağı görsünler de bizim sırtımızı nereye dayadığımızı bir kez daha fark etsinler. Terörle mücadele ederken kenarda duran, seyredenler, sonra milliyetçilik nutku çekenler, şu al bayrağı dalgalandıran Antalya'nın ak kadrolarını görsünler de milli ne demek, yerlilik ne demek, milliyetçilik ne demek anlasınlar" dedi.

Davutoğlu, partisinin Antalya Kepez Arena yanındaki meydanda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, vatandaşlara "Başları Toroslar kadar dik, yürekleri Akdeniz kadar engin, değerli hemşehrilerim" diye seslendi. 

Antalyalıların her seçimde aşkla meydanları doldurduğunu ifade eden Davutoğlu, "Yiğit yörükler, bu Torosların, boyların, aşiretlerin çocukları, işte Toroslu Ahmet huzurunuzda, işte Konyalı olduğu kadar Antalyalı Ahmet kardeşiniz yanınızda. Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.

Meydanın en arka sırasında yer alan vatandaşlarla göz göze gelemese bile gönül gözüyle onları selamladığını belirten Davutoğlu, Antalya'nın ilçelerini sayarak, tüm vatandaşları selamladı. 

Antalya'da büyük bir coşkuyla karşılandığını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye heyecanınız, ülkemize, devletimize, milletimize, bayrağımıza, şehrimize olan bağlılığınız, bu sevdanız her zaman daim olsun" dedi. 

Vatandaşlara, "Sizin gönlünüz Akdeniz gibi engindir, karakteriniz Toroslar gibi sağlamdır ve yüreğinizdeki aşk ve sevda bu al bayrak kadar derindir" diye seslenen Davutoğlu, Antalyalılara kendisini coşkulu bir şekilde karşıladıkları için teşekkür etti. 

Konuşması sırasında dev bir Türk bayrağı ile üzerinde "Torosların yiğit evladı, memleketine hoş geldin" yazılı olan kendi fotoğrafının yer aldığı pankartın vatandaşlar tarafından açılması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Dünyanın en güzel manzarası bu, al bayrağın yanında kardeşinizin resmini taşımanız. Allah sizden razı olsun" ifadesini kullandı. 

 Antalyalıların haksızlığa, zulme, ihanete hiçbir zaman geçit vermeyeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, miting alanının dört bir köşesinde dev Türk bayrakların açılması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:

"Maşallah bu ne güzel karşılama, bu ne güzel al bayrak sevdası. Görsünler, 'sırtımızı dağa dayadık, terör örgütüne dayadık' diyenler bu al bayrağı görsünler de bizim sırtımızı nereye dayadığımızı bir kez daha fark etsinler. Terörle mücadele ederken kenarda duran, seyredenler, sonra milliyetçilik nutku çekenler, şu al bayrağı dalgalandıran Antalya'nın ak kadrolarını görsünler de milli ne demek, yerlilik ne demek, milliyetçilik ne demek anlasınlar. Hepsi görsün, paralel yapı görsün, CHP, HDP, MHP görsün. Ak kadroların ak yüreklerindeki al bayrak sevdasını görsünler."

Konuşması sık sık "Bu millet seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Başbakan Davutoğlu, kalabalığa, "Antalyalılar bizi yine yanıltmadınız, biz sizinle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi. 

Miting programını yaparken Antalya'nın son haftaya konulmasını istediğini ve Antalyalıların kendilerine güzel bir sürpriz yapacağını tahmin ettiğini aktaran Davutoğlu, Antalyalıların dört bir koldan bütün meydanı al bayrakları ile sardıklarını belirtti. 

Türkiye'deki siyasi mitinglerin en güzel görüntülerinden birini burada yaşadıklarını ifade eden Davutoğlu, "Allah bu aziz bayrağı Torosların zirvesi gibi bütün dünya zirvelerinde dalgalandırsın" dedi. 

Antalyalılara, 'Omuzlarında taşıdığınız al bayrağı dünyanın her yerinde taşımaya ve canını al bayrağa adayan ak kadrolara destek olmaya var mısınız?' diye soran Davutoğlu, şunları söyledi:

"Onlarla birlikte ilk günkü aşkla, bu al bayrak aşkıyla 'Haydi bismillah' demeye var mısınız, bütün dünya duysun, var mısınız? Arkadaşlar artık bu mesele şahsi mesele değil, bu mesele al bayrak meselesiyle memleket meselesidir, bu mesele..."

- Tek başına iktidar çağrısı

Başbakan Davutoğlu, vatandaşlardan 1 Kasım'da meydanları doldurdukları gibi sandıkları doldurarak, AK Parti'yi tek başına iş başına getirmelerini istedi. 

1 Kasım seçimlerinin yalnız millet için değil büyük Türkiye, güçlü Türkiye, yeni Türkiye düşmanları için de önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, vatandaşlara, şöyle seslendi:

"Türkiye'nin hasımlarına 1 Kasım'da ders vermeye var mısınız, Türkiye'yi arkadan hançerlemek isteyen terör odaklarına, dünyanın değişik köşelerinden Türkiye'ye kumpas kurmak isteyenlere, Türkiye içinde ihanet edenlere bir ders vermeye var mısınız?"  

1 Kasım seçimlerinin sadece Türkiye'nin değil, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Ortadoğu'nun seçimi olduğuna işaret eden Davutoğlu, bütün insanlık adına, bütün millet adına, 1 Kasım'da al bayrağı dalgalandıracak mührün ak kadroya, AK Parti'ye vurulacağını belirtti. 

Seçim temposuna girdiklerini ve birçok provokasyon yapıldığını, birçok terör saldırılarının gerçekleştiğini anlatan Davutoğlu, CHP binası önünde silahla havaya ateş eden magandaları şiddetle kınadı. 

- "1 Kasım'da demokrasi destanı yazılacak"

Türkiye'nin demokratik düzeniyle, siyaset kurumuyla, objektif seçimleriyle bütün şer odaklar karşısında 1 Kasım'da yeni bir demokrasi destanı yazacağını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 13 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli. İşte bu sebeple 1 Kasım seçimi Türkiye için, Antalya için, Antalya'nın her köşesi için, Antalyalılar için çok önemli. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden ve bölgesinde ve dünyada sesinin gür çıkmasından rahatsız olanlar var. Neredeyse yarım asra yakın bir zamandır terörle, vesayet girişimleriyle, toplumsal gerilimlerle bu ülkeyi zayıf düşürmek istediler. İstiyorlar ki Türkiye kendi iç meseleleriyle uğraşsın, kafasını kaldıramasın, bütün enerjisini iç gerilimlere harcasın ve tüketsin. Biz buna izin verir miyiz, bizi kardeş kavgasına götürebilirler mi? İşte bu gür ses, bu Anadolu'nun sesi, bu Torosların sesi, bu dalga dalga gelen Akdeniz'in, Türkiye'nin sesi. Ama bu şer odaklarının bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var, milletin de bir hesabı var. Ey Antalyalılar, milletin hesabının günü olan 1 Kasım'da bunların hesabını kesecek misiniz? 'Yeter artık' diyecek misiniz? Bu hain odaklara bir ders verecek misiniz? Merak etmeyin, bizi yıkmayı, AK Parti'nin iradesini sarsmayı bugüne kadar çok denediler ama başaramadılar, başaramayacaklar."

(Sürecek)