KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Gün birlik olma günü, senlik benlik kavgası değil, Türkiye'nin ayağa kalkması ve şahlanması günü. Bunları gerçekleştirecek kadro bizde var, biz hazırız" dedi.

Özhaseki, partisinin Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 14 sene önce yaptıkları ilk mitingle AK Parti olarak "Bismillah" diyerek işe başladıklarını, o gün başlayan kutlu yürüyüşün Türkiye'nin ayaklarına vurulmuş prangaları kırarak devam ettiğini belirtti.

O günden beri aynı intizam üzerine çalışmaya devam ettiklerini anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Türkiye’de seçimler milat gibidir. 1994 yılı belediyelerimiz için tüm Türkiye'de milattır. 2002 ülkemiz için milattır. Göreve geldiğimizde belediyede kasalar tam takır olmuştu. Hizmetin dışında akla gelebilecek her türlü işler vardı. Bugün güzel işler oldu tesisler yaptık. Çalıştığımıza sizler, bu meydan şahit. 2002 öncesini düşünün. O günlerde iş başına gelen koalisyon hükümeti bu ülkeyi perişan etti. İşin başında Ecevit, Mesut Yılmaz, Devlet Bahçeli vardı. 3,5 yıl kaldılar, en kötü yönetimi gösterdiler. 1,5 seneleri olmasına rağmen 'biz bu işi yapamıyoruz' deyip bırakıp kaçtılar. 21 bankanın batırılıp, devletin 50 milyar dolar borçlandırıldığını unutmadık. Kız kardeşlerimizin üniversite kapısında baş örtüsünü çekip, ağlattıklarını unutmadık. 'İlkokulu bitirmeyen çocuklar camiye gidemez' diye çıkardıkları kanunları unutmadık. O günlerden bugüne her şey değişti."

Özhaseki, 2002'de verilen başlangıçla sayılan olumsuzlukların hiçbirinin kalmadığını ancak bunların da kolay olmadığını vurgulayarak, önlerine konulan engellerin hepsini aştıklarını kaydetti.

Bugün karşılarına yeni tuzakların çıkarıldığını vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Karşımıza çıkarılan tuzakların en önemlisi terör tuzağı. Akşam kendileri 'yarın bomba patlayacak' diyor, ertesi gün bomba patlıyor. Eş Başkan gelip devleti katil ilan ediyor. On dakika sonra otobüsün üstüne çıkıp utanmadan, sıkılmadan HDP'ye oy istiyor. Biz yine sizin karşınıza gelip bismillah diyerek işe başlıyoruz. Bugün birlik olma günü. Gün birlik olma günü, senlik benlik kavgası değil, Türkiye'nin ayağa kalkması ve şahlanması günü. Bunları gerçekleştirecek kadro bizde var, biz hazırız." 

- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Kayseri'nin her zaman demokrasinin kalesi, uyanışın, dirilişin sembolü  vatan, millet, din, diyanet için çalışan bir şehir olduğunu bildirdi.

Son 13 yıldır istikrarı bozmak, Türkiye'nin istikbaline şerh koymak ve ülkenin geleceğini karartmak isteyenlerin başta Kayseri'yi ve bütün bu vatanın evlatlarını karşısında bulduğunu anlatan Yıldız, "Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları yine Kayseriler izliyor. Geçen hafta menfur saldırı oldu, terörün kimden beslendiğini Kayserililer iyi biliyor. Ankara’daki patlamadan sonra devleti suçlayanların kim olduğunu çok iyi biliyor" dedi.

Yıldız, Kayseri'nin şevki, heyecanı ve bütünlüğünün Türkiye siyasetine katkı koymaya devam edeceğini belirterek, "Başbakanımız teröre inat, karşı koyanlara inat Kayseri'yi şereflendirdi" ifadesini kullandı.