AK Parti Ortahisar ilçesi 1. Olağan Kongresi yapıldı. İki listenin yarıştığı kongreyi mevcut başkan Temel Altunbaş kazandı.

Trabzon’un Kaşüstü mevkiinde bir otelde yapılan kongreye AK Parti Grup Başkanvekili ve Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafiz Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Trabzon Koordinatörü İhsan Şener, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref Malkoç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç partililer katıldı.

Divan Başkanlığını Nevzat Çabuk’un yaptığı kongrede Temel Altunbaş ve Ömer Odabaş aday olarak yarıştı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, davaya emek verenlere teşekkür ederek, “Ortahisar ilçemiz, Trabzonumuzun büyükşehir olmasından sonra merkezde kurulan en büyük ilçesi. Kongremizde iki arkadaşımız yarışacak. Genel merkezimizin arzusu isteği doğrultusunda tek liste için çaba sarf ettik. Bu tecelli etmedi. Ben biliyor ve inanıyorum ki sonucu ne olursa olsun yine kenetlenerek bu millete ve insanlığa hizmet etme noktasında yola devam edeceğiz. Kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kongrenin birlik beraberlik içinde sonuçlanacağına inandığını belirterek "Trabzon’umuzu beş yılın sonunda iyi ki büyükşehir belediyesi olmuşuz noktasına taşımaya gayret edeceğiz. Hep biriz hep beraberiz. Biz arkadaşlarımıza başarılar dilerken, biz her zaman sizinle birlikte tüm hürriyetlerin, temel insan hak ve özgürlüklerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu kongrenin birlik ve beraberlik içinde sonuçlanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

"ÖMER DE BİZİM TEMEL DE BİZİM"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ise birlik beraberlik içerisinde emin adımlarla yürüdüklerini ifade ederek, "Bu kongre neticesinde AK Parti eskisinden daha kuvvetli, birlik beraberlik içerisinde yarınlara emin adımlarla gidecektir. Biz de bir de istişare mekanizması var. Temayüller, istişareler, kanaat önderlerinin görüşleri ve neticesinde buna yönelik karar alma. Bu bir prensip kararı. Biz bu dönem Trabzon’da 18 ilçemizden sadece 3 tanesinde çift listeyle girdik. Tek listeyle de çift listeyle de seçime girdiğimiz yerlerde bütün arkadaşlarımızın birbirini kucakladığını gördük. Biz kırılmalar olmasın, hiç kimseyi kaybetmeyelim mantığı ile gidiyoruz. Bir üye bile bizim için çok önemlidir. Biz de Trabzon’da tek liste arzu ettik. Ortahisar İlçe kongremizde de değerli kardeşlerim Ömer Odabaş ve çalışma arkadaşları ile de epey istişarede bulunduk, konuştuk. Nezakatli üsluplarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ömer’e dinletemedik. Nuh dedik peygamber demedi. Neticede Ömer de bizim Temel de bizim. 3 sene önce de burada Zeki’de bizim Temel’de bizim demiştim. Önemli olan bir birimizi kucaklamaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından adaylar söz alırken, Ortahisar İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Temel Altunbaş, birlik beraberlik ve huzur içinde bir kongre gerçekleştirdiklerini belirterek "Bugün burada, bir kardeşlik havası teneffüs ederek kongremizi gerçekleştiriyoruz. AK Parti çok büyük bir ailedir. AK Parti bizim için bir baba ocağı ana kucağıdır. Biz bu kucağın neresinde olursak olalım, duruşumuzu, sadakatimizi ve sizlere olan inancımızı asla bozmayacağız. Sıradan bir er de olsak başkan da olsak sizlere hizmetten geri durmayacağız. AK Parti’de herkese yer vardır. Hiç bir kardeşimiz burada kendini yalnız görmemelidir. AK Parti köksüz bir ağaç değil, kökleri bin yılların derinliğinde olan büyük bir çınardır. Bu çınarın köklerine hiç bir beşeri kökün kezzap dökmesine müsade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer aday Ömer Odabaş ise, "AK Parti davasına gönül veren bir kardeşiniz olarak sizlerin huzurunda ilçe başkan adayı olarak bulunuyorum. Bu kutlu göreve talip olurken, derdimiz, makam mevki değil, tabanla bütünleşen, adil şeffaf bir yönetim anlayışını hayata geçirmektir. Burada bulunmamızın yegane gerekçesi budur. Teşkilat tabanımızdan gelen baskılar ve yaptığımız istişarelerle ilçe başkan adayı olarak sizlerin karşısına çıktık" dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 401 delegeden 386 oy kullanılırken, 242 oy alan Temel Altunbaş başkan seçildi.