AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, partisinin yaklaşan ilçe seçimlerini değerlendirdi. Seçim takvimini 2014 Aralık ayı sonu olarak planladıklarını belirten Altunbaş, “Yıl sonuna kadar tüm ilçelerimizde ilçe başkanlık seçimleri yapılacak. Ortahisar İlçe Başkanlığı seçimlerini ise en son yapmayı planlıyoruz” dedi.

Çekirdekten yetişme bir partili olduğunu kaydeden Altunbaş, 3 yıldan bu yana da yürüttüğü merkez ilçe ve sonrasındaki Ortahisar ilçe başkanlığı döneminde yapılan seçimlerden hep başarıyla çıktıklarını söyledi. Altunbaş “Ben ve yönetim kurulumdaki arkadaşlarım, bu onurlu görevin karşılığını verebilmek için 4 bin kişilik Ortahisar Teşkilatımız ile birlikte, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıp, hizmetlerimizi partimizin çizgisinden sapmadan ve liderimizin tavsiyelerinden ilham alarak yürüttük. Bu onurlu görev yorucu ama bir o kadarda keyifli. Peş peşe hem Ortahisar Belediye Başkanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yaşadık ve de rekor oylara imza attık. Şayet başarı oy ile ölçülüyorsa, o halde bizde başarılı olduk. Ekip çalışmasına önem verdik. Teşkilatlarımız ile birlikte halkımızın memnuniyeti için el ele, omuz omuza vererek, insan ayrımı yapmaksızın çalıştık, tüm halkımızı da kimlik sorgulaması yapmaksızın kucakladık. Bir gün 24 saatten oluşuyorsa, biz o süreyi 25’e çıkardık. Rant ve ihale peşinde koşmadık! Teşkilatçılığı sadece Allah Rızası için yaptık ve bizi bu işe layık gören mensuplarımızın da yüzünü kızartacak hiçbir şeyin altına imza atmadık” dedi.

“BU MİSYON MAZERET KABUL ETMEZ”

“Yapmış olduğum işi seviyor, hizmet etmeyi de lütuf olarak görüyorum” diyen Altunbaş “Bu misyon mazeret kabul etmez! Ben ve çalışma arkadaşlarım, görevimizi işimizden arta kalan zamanlarda değil; işimizi görevimizden arta kalan zamanlarda yaptık. Partimizin neferleri, halkımızın da hizmetkarları olmaya çalıştık. Daima ahali ile iç içe olup, kimsenin yanına ‘bizden bir takım istekte bulunur’ diye de gitmemezlik yapmadık; aksine sorunları yerinde görüp, dinlemek için bilakis ziyaret ettik. Bizimle paylaşılan meseleleri, ilgili makamlara ulaştırarak çözüm aradık. Sorunları kaçarak değil; üzerine giderek ve gerektiğinde de kamuoyu yaparak çözmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Telefonlara çıkmadığı iddialarını da değerlendiren Altunbaş “Art niyetli insanların üretmiş olduğu, aslı olmayan bir şey de ‘Temel Başkan telefonlarına bakmıyor!’ asparagası olmuş. Günde 250 civarında arayanım oluyor. Tabi, her birine bakıyorum fakat kimi zamanda müsait olamıyorum. Ya bir toplantıda, ya bir düğünde ya da bir cenazede oluyorum. Bakamadığımda topu topu 30 kadar telefon, onlara da daha sonra geri dönüşüm yapıyorum. Bazen bize mesai bile yeterli gelmiyor. Olurda görüşemediğimiz, halını hatırını soramadığımız, derdini dinleyemediğimiz veya elini sıkamadığımız kişiler olur diye, hafta içi bir günde ‘özel halk günü’ tertip ediyoruz. Katılımlarda oldukça yoğun oluyor. Her bir kişiyi de tek tek dinleyip, taleplerini birebir alarak, ilgileniyoruz. Bu durumdan şikayetçi değil; aksine mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEŞKİLAT NE DERSE, NEREDE GÖRMEK İSTERSE ORADA OLURUM”

Yeniden aday olup olmayacağı ile ilgili ise Altunbaş “Ortahisar İlçe Başkanı olmam hasebi ile zaten doğal bir adayım. Bana teşkilatlarım ne derse, ne isterler ise onu yapar, nerede görmek isterlerse de orada olurum. Her zaman işin mutfağın da olmuş bir kişi olarak, gerekirse partimin çaycılığını bile yaparım. Aday olmak gayet doğal bir şeydir. Bu, onurlu görevi yürütmek isteyecek, birçok talipli çıkacaktır. Nihayetinde bir hizmet yarışıdır fakat şahsımın aday olacak arkadaşlarımızdan bir istirhamım olacak. Lütfen süreç içerisinde bizim gösterdiğimiz hassasiyetin aynısını, kendilerinin de göstersinler. Yıpratma politikası yoluna gidilmeyip; yapıcılığımızı her zaman koruyalım. Benim derdim hiçbir zaman makam, mevkii olmamış; aksine hizmet aşkı olmuştur. Temel Altunbaş olarak bu zamana dek hep bu çizgiden yürüdüm, üzerime düşen tüm görevleri de, layıkı ile yerine getirmeye çalıştım. Hiçbir zaman partimi ve içinden yetişen değerleri kamuoyu önünde tartıştırtmadım. tartıştırılmalarına da müsaade etmedim. Bundan sonrada aynı hassasiyeti gösterip (Çamur at, izi kalsın misali) iftiraya maruz kalarak, lekelenmelerine de müsaade etmeyeceğim” dedi.