AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, bütün yaş gruplarını yakalayacak bir çalışma yaptıklarını belirterek,“Halk oylaması şarkısı, 5-6 şarkımız olacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı" ile ilgili Arena Spor Salonu’nda basın açıklaması yaptı. Şahin, kampanya tanıtım toplantısının yarın saat 11.00’de büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirileceğini belirterek, kuruluşundan bu yana partide görev yapmış isimlerin salonda yerini alacağını ifade etti. Şahin, 30’u uluslararası olmak üzere 400 STK’yı davet ettiklerini anlatarak, 60’ı yabancı olmak üzere yaklaşık 500 basın mensubunun salonda yerini alacağını ifade etti. Yarın kampanya döneminde kullanılacak sloganların, müziklerin halkla paylaşılacağını kaydeden Şahin, kampanya dönemine damgasını vuracak parçaların olduğunu dile getirdi. Misafir ve vatandaşların en iyi şekilde ağırlanacağına işaret eden Şahin, yarın salondan yükselecek enerjinin 81 ile yayılacağını belirtti.

Şahin, 123 yabancı misyon şefine davet gönderdiklerini belirterek, “Yurtdışından misafirimiz olmayacak, yalnızca Türkiye’de görev yapan yabancı misyon şefleri salonda olacak. Diğer siyasi parti yönetimlerine davetimizi göndermedik ama siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımız yarın burada bizlerle birlikte olacaklar. Türkiye’nin bütün zenginliklerini barındıran şarkılarımız olacak. Bütün yaş gruplarını, ülkemizin dört bir yanını yakalayacak çalışma yaptık. Genç arkadaşlarımızdan geldi bu talep. Profesyonel olmaktan ziyade gönüllü olduğunu söyleyebilirim. Sloganlarımız, Sayın Başbakanımızın konuşması esnasında kamuoyuyla paylaşılacak. Sürpriz ekrana yansıyacak” diye konuştu.

Partiye hizmet eden isimlerin toplantıya davet edildiğini belirten Şahin, “Elbette hepsine davetimiz iletildi. Biz de eski AK Parti’li diye bir şey olmaz. Partimize hizmet etmiş kurucularımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz hepsi yarınki toplantımızın özel davetlileridir” dedi.

“50 bin misafirimizi ağırlayacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz”

Şahin, konuşmasında şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı’nın temenni mektubunun olacağını düşünüyorum. Bu programın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için, merkez birimlerimiz, Ankara teşkilatımız ve güvenlik güçlerimizle birlikte koordineli bir çalışma yürütüyoruz. 40 bin kişilik bir hazırlık yaptık. Biz yaklaşık 50 bin misafirimizi ağırlayacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz. Büyük ekranlarımız, hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. Teknik hazırlıklarımızı yapıyoruz. Halk oylaması şarkısı, 5-6 şarkımız olacak. (MHP’den katılım) Siyasi parti yönetimlerine davet göndermedik ancak onlara gönül veren vatandaşlarımız aramızda yer alacaklardır diye düşünüyorum. Parti logosu yok demeyelim, belki daha hafif çünkü bir seçim değil, diğerlerine nazaran diyebiliriz. Konseptimiz bu olacak.”

Ankara Arena ‘evet’ pankartlarıyla donatıldı

Salon, aralarında grafiti ile yazılan ’evet’ pankartlarıyla donatıldı. ’Evet’ yazılı kırmızı beyaz balonlar ve sahnenin her iki tarafında ’evet’ mührünün bulunduğu panolar da salonda yerini aldı. AK Parti, ‘evet’ sloganıyla yarın referandum tanıtımını yapmış olacak. Sahnenin ortasında, parti teşkilatı için bölümler ayrıldı. Parti teşkilatında yer alan isimler kendileri için ayrılan bu bölümde oturacak. Sahnenin her iki tarafında led ekranlar bulunuyor. Basın mensupları için özel bölümler oluşturuldu. Basın mensupları kendileri için ayrılan bölümde yarınki programı takip edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı da salonda yerini aldı.