SİVAS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "7 Haziran seçimleri, yeni Türkiye'nin inşası yolunda alacağımız en önemli mesafedir" dedi.

Şentop, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere değinerek, "Bu seçim hem Türkiye'de daha önce yapılan seçimlerin hem de 30 Mart'tan itibaren arka arkaya 1,5 yıl içerisinde gerçekleştirilen seçimler silsilesinin en önemlisi. Tabiri caizse seçimlerin anası" diye konuştu.

Yeni Türkiye'yi inşa etmek istediklerini bunun için yola çıktıklarını ifade eden Şentop, "7 Haziran seçimleri, yeni Türkiye'nin inşası yolunda alacağımız en önemli mesafedir. 2015 seçimleri, 2019'a kadar Türkiye'yi yönetecek kadroları değil, 2023 vizyonu olarak koymuş olduğumuz hedefleri ve 2053, 2071 hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda Türkiye'nin istikametini dönülmez bir şekilde belirleyecek" dedi.

İç Güvenlik Paketi'ne de değinen Şentop, paketin ilk olarak yaklaşık 6 ay önce dile getirildiğini, üzerinde konuşulsun, tartışılsın diye bu kadar zaman beklendiğini belirtti.

Şentop, paket üzerinde resmi, gayri resmi birçok toplantılarda konuşmalar yapıldığını, herkesin görüşünü söylediğini,  komisyonlarda görüşmelerin yapıldığını dile getirdi.

Muhalefet partilerinin ve bazı köşe yazarlarının bugünlerde "paketi gözden geçirelim" teklifleri getirdiğini belirten Şentop, "Olacak iş mi, şimdiye kadar neredeydiniz? Kaç ay geçti üzerinden, metni yeni mi okudunuz? İç Güvenlik Paketi, Türkiye'de kamu düzeninin sağlanması bakımından çok önemli. Belki seçimlere dönük hazırlıkları olan bazı hücreler, seçim öncesinde Türkiye'de kamu düzenini ihlal edecek organizasyon gerçekleştirmek isteyen çevreler olabilir. Bazı siyasi partiler, paralel yapı, paralel cunta da bunun içerisinde olabilir ama onlara fırsat vermeyecek bu düzenlemeyi inşallah meclisten geçireceğiz" şeklinde konuştu.

 

- Yeni anayasa

Şentop, 7 Haziran seçimlerinin en önemli sloganının "yeni anayasa" olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yeni Türkiye dediğimiz şey yeni anayasanın somutlaşmış halidir. Yeni anayasayla yasamayı da yürütmeyi de yargıyı da doğrudan millet iradesine dayandıracak bir kurumsal mimari, bir devlet yapısı öneriyoruz. Bugün başkanlık sistemi tartışmaları esas itibarıyla buraya oturuyor. Bizim meselemiz burada, Türkiye'de egemenlik millete aitse ancak milletten yetki alarak bu egemenlik yetkisini kullanabilirsiniz. Bunu anayasal bir teminata kavuşturacağız, yapmak istediğimiz, yeni anayasayla hedefimiz bu."

Milletten 7 Haziran seçimlerinde anayasayı tek başlarına değiştirmeye yetecek oyu istediklerini, "Ver 400 milletvekilini, al yeni anayasayı" diyeceklerini dile getiren Şentop, "Onun için daha fazla çalışmak mecburiyetindeyiz. Yeni Türkiye'nin inşası bu seçimlerde AK Parti'nin alacağı desteğe, bulacağı güce bağlıdır" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.