Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimlerde Sincan’da büyük bir başarı elde ettiklerini vurgulayarak “Türkiye’de 2002’de yüzde 35-36 oy aldık, siz yüzde 53,5 almışsınız. Neye güvendiniz de bu kadar oy verdiniz? Neye inandınız? 2007’de yüzde 64,3 vermişsiniz. Doğru mu bu sonuçlar? Doğru. 2011, 2007’yi de geçmişsiniz. Türkiye yüzde 50, ama Sincan yüzde 64,4. Şu hale bakın. Her seçimde grafik dimdik gidiyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Sincan İlçesi 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Arınç, en büyük zaferleri Sincan’da aldıklarını belirterek, bunun kendileri için mutluluk olduğun söyledi. Arınç, Kıbrıs’ın 31. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, Kıbrıs Harekatı’nın Necmettin Erbakan’ın başarısı olduğunu ifade etti. 1967’de sorumluluk, cesaret olmadığını söyleyerek, Erbakan ile Kıbrıs’a çıkarma yapıldığını hatırlatan Arınç, Sincan’ın Erbakan’a sahip çıktığını belirterek, 1997’de acı olay yaşadıklarını ifade etti.

Arınç, Erbakan ile Çiller’in koalisyon hükümetinin başarılı işler yaptığını vurgulayarak, “Bizim başarılı olduğumuzu gördüler, bundan korktular. Refah-Yol hükümetinin sonunu getirmek için bir senaryo ortaya kondu. Bu senaryoda ilk kendilerine yer seçtikleri coğrafya Sincan merkezi oldu. 30 Ocak’ta Kudüs’ü anma toplantısı düzenlendi. O akşam bütün Türkiye belki de Kudüs ile ilgili toplantılar yapıyordu. O gece toplantıya katılanlar, Filistin liderlerinin resimlerinin bulunması, İran Büyükelçisi’nin toplantıya gelmiş olması, senaryo gereği korkunç bir hale büründü. Yani, ’irtica patladı’, ‘gericilik hortladı’, ’bunu yapanlar Refah’tır.’ 1997 yılından geldiğimiz günleri, ibretle hatırlıyoruz. O geceyi tertipleyenler, o gecede konuşma yapanlar tahkikata uğradı, ‘Türkiye’de adeta bir gerici kalkışma var’ gözüyle iddianameler hazırlandı, davalar açıldı” ifadelerini kullandı.

3-4 Şubat’ta büyük bir gürültüyle tankları yürüttüklerini hatırlatan Arınç, “Namlusunu halka, cami minaresine doğrultmuşlardı. Tanklarla inanan halka korku salmak istediler. Sorulduğu zaman dediler ki; ’Bu bir eğitim geçişidir’ dediler. Yıllar sonra tarihi gerçek olarak iddianameler yazıldı ki; ‘Hayır, bir eğitim geçişi değil, bilinçli ve bu senaryoyu sonuca ulaştırmak için yapılmış bir maalesef bir kurgu.’ Bunları savunanlar Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal, Doğu Aktulga ve diğerleri, bu isimleri unutmayız” şeklinde konuştu.

Arınç şunları kaydetti:

“Çevik Bir diyor ki; ‘Demokrasiye balans ayarı yaptık.’ Tank yürüyecek, demokrasi kurtulacak. Acı günler yaşandı, cezaevine girenler oldu. Onların üzerinden kötü siyaset yapıldı ve sonra da Erbakan hocanın Haziran 97 yılında istifa mektubunu aldılar. Milletin oylarıyla seçilmiş bir hükümeti tank paletleriyle 28 Şubat’ta yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantılarıyla, Aczimendi gösterileriyle, Fadimelerle, Şahinlerle, basit kötü bir Türk filmine çevirdiler ki, o senaryonun sezonu Türkiye’de inanan insanlara, baskı olarak geldi. Millet partisini kurdu, onu 15 ay sonra seçime soktu. 15 aylık bir parti hepsinin defterini dürdü, tek başına yüzde 36’yla iktidar oldu. Gazeteciler bana sordular, ‘Seçim sonuçlarını nasıl buluyorsunuz.’ Tek bir cümle söyledim; ‘Demokrasiye balans ayarı topla tüfekle olmaz, seçimle ve sandıkla olur’ dedim.”

Diğer partilerin birleştikleri takdirde bile paçalarına değemediklerini kaydeden Arınç, “Sincan’a bakıyorum, Türkiye iftihar etmeli. Sincan’ın 500 bin nüfusu var. Sincan’da aldığımız sonuçları hangi ilçe almış. Hiçbiri Sincan’ın eline su dökemez. Hedef biraz daha büyümüş, biraz daha yükselmiş, işin zor. Sincan söylediğim konularda nasıl zoru başarmışsa, maşallah şu hale bakın. 2002 AK Parti 15 aylık. Seçime gidiyor. Millet sevdi mi arkasından en büyük desteği veriyor. Şu sonuca bak. Üç defa gözlük taktım, baktım. Her seçimde aldığınız sonuç, Ankara’nın en az on puan üstünde. Türkiye’nin 15-20 puan üzerinde. Türkiye’de 2002’de yüzde 35-36 oy aldık, siz yüzde 53,5 almışsınız. Neye güvendiniz de bu kadar oy verdiniz? Neye inandınız? 2007’de yüzde 64,3 vermişsiniz. Türkiye ortalaması yüzde 47, Ankara ortalaması buna biraz daha yakın. Al üstüne 20 puan. Sincan yüzde 64,3 vermiş. Doğru mu bu sonuçlar. Doğru. 2011. 2007’yi de geçmişsiniz. Türkiye yüzde 50, ama Sincan yüzde 64,4. Şu hale bakın. Her seçimde grafik dimdik gidiyor. Yüzde 53,5, yüzde 64,3,yüzde 64,4. Elinizi öpeyim sizin Sincan. Siz Ankara ortalamasını da yükseltiyorsunuz, Türkiye ortalamasını da yükseltiyorsunuz” dedi.

Kıbrıs harekatı sırasında Cumhuriyet Halk Partisi ile Milli Selamet Partisi koalisyonunun iktidarda olduğunu hatırlatan Arınç, CHP’den 2, 7-8 Milli Selamet Partisi mensubu Bakan’ın çıkarma taraftarı olduğunu ifade etti. 20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs’a çıkarma yapıldığını belirten Arınç, 3 günde Kıbrıs’ın bugünkü sınırlarına kadar ulaşıldığını kaydetti.